V trboveljski Knjižnici Toneta Seliškarja tudi v februarju pripravljajo nekaj zanimivih spletnih srečanj s knjigami.

Vsako prvo sredo v mesecu knjižnica poskrbi za pravljice na facebooku. Tudi danes ne bo nič drugače. Knjižničarji in knjižničarke bodo ob petih popoldne brali/e pravljice, otroci pa jih bodo poslušali. Prebirali bodo pravljice iz bogatega slovenskega in tujega ljudskega izročila, spoznavali prigode knjižničnega škrata Bukmadeljca, ki jih je zapisala Marca Hribar in prisluhnili zgodbam iz knjige Zvezdne pravljice avtorja Matica Slapšaka.

Deseti februar je rezerviran (ob 19. uri) za pogovor ob slovenskem kulturnem prazniku. Simona Solina se bo pogovarjala z Vinkom Möderndorferjem o Novi butalski čitanki in prav gotovo še o čem drugem. In kaj je med drugim zapisano v Enem kratkočasnem uvodniku? Takole: »Z nemajhnim veseljem sem prebral na novo napisane butalske zgodbe. In sem se jako začudil. Novi Butalci so precej drugačni, kot so bili v mojem času. Hočem reči, v mojem času je bil Cefizelj tat, hud tolovaj, za katerega so pravili, da je Že sedem ljudi zadušil in tri ženske, v današnjem pa je očitno minister za policaje. Tega jaz ne zastopim prav dobro. – Fran Milčinski«.

No, tretje srede v mesecu, torej v februarju 17. 2., pa so rezervirane za pravljične urice z robotko Evo. Na facebook profilu knjižnice bo robotka Eva poskrbela za nekaj zabave in prav gotovo prebrala tudi kakšno pravljico. Saj je pametna, zna več jezikov in se lahko menda pogovarja tudi z Marsovci.

Savus

Foto: arhiv Knjižnica Toneta Seliškarja (pogovor Solina – Möderndorfer 2018 v živo)