ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

En dan na delovnem mestu

Dijaki si izberejo  področje dela, ki jih najbolj zanima in en delovni dan spremljajo zaposlenega pri njegovem delu. To je zanimiva izkušnja, ki jim omogoča, da iz prve roke preverijo, kako je opravljati določen poklic.

Projekt Senčenje na delovnem mestu koordinira Institut za mladinsko politiko. Najprej se je vanj vključila Občina Trbovlje, na njeno pobudo pa sta se projektu priključili še Občina Zagorje ob Savi in Občina Hrastnik. Projekt omogoča gimnazijcem 3. letnika Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, ki sicer v sklopu izobraževalnega programa nimajo predvidene obvezne prakse, pridobitev izkušnje na različnih delovnih mestih.

Mladim so odprla svoja vrata različni institucije, zavodi in podjetja: Zdravstveni dom Trbovlje, Diagnostični laboratorij (ZD Trbovlje), Center za krepitev zdravja Trbovlje, Zasavske lekarne Trbovlje, Veterinarska ambulanta Trbovlje – Nina Baš s.p., Policijska postaja Trbovlje, podjetje Rudis Trbovlje, Letalska baza Cerklje ob Krki (v sodelovanju z MORS), Odvetniška družba za gospodarsko pravo Fatur & Menard, Hotel Thermana Park Laško, Ljubljanska borza, Policijska uprava – Policijska akademija Tacen.

»Verjamemo, da dijakom izkušnja olajša odločitev o nadaljnjem šolanju,« pravijo organizatorji projekta.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Isti avtor