Znanih je 90 športnikov, ki bodo nastopili na Olimpijskih igrah v Parizu. Med 44 športnicami in 46 športniki sta tudi dve zasavski imeni: Peter Kauzer in Darko Jorgić. Torej dva Hrastničana, ki bosta imela tudi hrastniško strokovno pomoč.

Kajakaš Peter Kauzer bo med najbolj izkušenimi olimpijci v Parizu, saj bo nastopil že na svojih petih OI (Peking, London, Rio de Janeiro, Tokio in sedaj Pariz). Nosilec srebrne kolajne iz iger v Riu bo naskakoval nove stopničke na OI. Hrastničan vsekakor sodi v širši krog favoritov za kolajne. Še vedno sodi v svetovni vrh in ima zaradi svojih izkušenj in forme dobre možnosti za vrhunsko uvrstitev. Tudi na (verjetno) njegovih zadnjih Olimpijskih igrah ga bo kot trener spremljal njegov oče Peter Kauzer st., ki je vso njegovo kariero skrbel za strokovno vodstvo izjemnega športnika.

Namiznoteniški igralec Darko Jorgić lahko pride do kolajne le z vrhunsko igro in bi moral zanjo prav gotovo premagati koga izmed izjemnih kitajskih igralcev. Darko se je umaknil na trening, priprave opravlja skupaj z reprezentančnimi kolegi, s katerimi bo v Parizu nastopil tudi v ekipni konkurenci. Po napornih šestih mesecih tekmovanj in potovanj, predvsem po Aziji, se je spočil in vrnil na treninge prerojen. Zaključne priprave bodo opravili v Nemčiji. Hrastničana vodi selektorica moške reprezentance in njegova trenerka Andreja Ojsteršek Urh, v Parizu bo slovenskim reprezentantom pomagal tudi njen mož in odličen trener Jože Urh.

Hrastničani bodo imeli na igrah v Parizu dva športnika in kar štiri trenerje. Poleg Petra Kauzerja, Andreje Ojsteršek Urh, Jožeta Urha še trenerja vratark v ženski rokometni reprezentanci Slovenije Aljaža Pavliča. Na igrah bo kot trener vratarjev slovenske moške izbrane vrste sodeloval tudi Trboveljčan Primož Prošt. Žal na igrah ne bo branil zlate kolajne iz Tokia kisovški kolesar Primož Roglič, saj ga selektor ni uvrstil v reprezentanco. Lahko pa pride še do menjave. Po reprezentančnih pripravah se v reprezentanco za OI ni uspelo prebiti tudi rokometašu Tilnu Strmljanu iz Mlinš. Morda pa bo med udeleženci OI še kakšen od Zasavcev v strokovni ali zdravstveni ekipi.

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je sicer odločil, da nas bo v francoski prestolnici zastopala najštevilčnejša olimpijska reprezentanca doslej. Zeleno luč za nastop je dobilo 90 športnikov in športnic (44 športnic, 46 športnikov), ki se bodo za odličja med 26. julijem in 11. avgustom borili v 17 športnih panogah. V Pariz bo odpotovalo tudi 57 trenerjev in 48 ostalih spremljevalcev, skupno bo slovenska ekipa obsegala 194 članov.

MP

Foto: OKS, Branko Klančar, Marko Planinc