V Glasbeni šoli Trbovlje so ponosni na uspehe njihovih učencev – plesalcev, ki so na državnem tekmovanju plesnih miniatur mladih plesalcev dosegli lepe uspehe.

Nastopi, prireditve, tekmovanja, revije, … so oživeli. Spet jih lahko prirejajo v živo. Tako so v Kulturnem centru Španski borci v Ljubljani v nedeljo, 6. marca, pripravili Državno tekmovanje plesnih miniatur mladih plesalcev, Opus 1. Organizator je bil JSKD.

Že v predtekmovanju je mladi plesalci predstavili ogromno izvrstnih točk. Pred mesecem dni so se v predtekmovanju trboveljski učenci GŠ predstavili s šestimi točkami, za državno tekmovanje so bile izbrane tri.

V najmlajši kategoriji so se v finalu predstavili plesalci iz cele Slovenije v samo 25 izbranih točkah. Ela Medvešek in Tia Pevc sta se kot plesni duo odrezali odlično in osvojili zlato priznanje. Srebrna priznanja pa sta si priplesali Leni Ledinek in Lučka Hvala kot duo in solo plesalec Tilen Stošicki. Plesalce vodi mentorica Tanja Verglez: »Sem super zadovoljna in ponosna kot mentorica na vse moje danes v tej kategoriji,« je takoj po tekmovanju povedala mentorica Verglez.

Savus

Foto: GŠ Trbovlje