sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ekskurzija v Kamnik

Ekskurzije so se udeležili učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in dijaki Gimnazije in srednje ekonomske šole Trbovlje, ki sta jih spremljala učitelja. Ideja za ekskurzijo je plod večletnega dobrega sodelovanja obeh šol z Društvom generala Maistra za Zasavje, ki z različnimi aktivnostmiiskreno podpira domoljubno vzgojo med učenci v Zasavju.

Mladi in njihovi učitelji so zgodovino mesta spoznavali s sprehodom po mestu, z zanimivimi podatki, ki jih je profesor zgodovine Boštjan Kosec stresal kot iz rokava, in z ogledom razstavljenih predmetov v Medobčinskem muzeju Kamnik.

Najdlje so se zadržali v rojstni hiši generala Rudolfa Maistra, vojaka in pesnika, velikega domoljuba.»Vedno več Slovencev ga pozna in priznava kot velikega borca za slovensko severno mejo, za priključitev velikega dela slovensko govorečega ozemlja Štajerske k Sloveniji po prvi svetovni vojni, še vedno pa ga mnogi ne poznajo kot pesnika, ki je tudi z lepo pesniško besedo slavil slovenstvo,« je povedala ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Mojca Lazar Doberlet in dodala, da je obiskovalce v Maistrovi rojstni hiši prijazno sprejela in strokovno popeljala skozi njegovo življenje in delo Alenka Juvan, ki z entuziazmom in veliko mero znanja približa muzej in zgodovino tako mladim, kot malo manj mladim. »Obisk rojstne hiše Rudolfa Maistra je tako vedno znova prijetna izkušnja,« je še dodala Lazar Doberletova.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor