V nedeljo, 9. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil s sedmimi ekipami v katah ter sedmimi v športnih borbah. Tekmovalce so vodili trenerji Rok Lopan, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnika je opravljal Živojin Babič.

Urša in Barbara Haberl ter Lina Lubajnšek so poskrbele za zgodovinski uspeh kluba, saj so osvojile prvi naslov članskih ekipnih državnih prvakinj v športnih borbah za Karate klub Trbovlje. Da je bil osvojeni naslov prvakinj več kot zaslužen, pove podatek, da sta sestri Haberl vse borbe odločili v svojo korist ter tako sploh ni bil potreben nastop izposojene tekmovalke Line Lubajnšek iz Karate kluba Radvanje. Dekleta so nastopila tudi pri mlajših članicah (18 do 21 let), kjer so se v finalu pomerila z isto ekipo kot pri članicah, KK Ljubljana, in izgubila z 2:1 ter tako osvojila še srebrno medaljo pri mlajših članicah. Kadeti v postavi Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič ter rezerva Zak Škofljanc so bili tudi letos nerešljiva uganka za ostalih devet nastopajočih ekip in so zasluženo stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Tudi mladinci Alen Isakovič, Ervin Salkič in Sani Skotnik so obranili lanskoletno lovoriko državnih prvakov. Na tretjem mestu so tokrat končale mlajše kadetinje v sestavi Žana Dolenc Čučnik, Eva Kolander in Zoja Turecki ter mlajši kadeti, ki so nastopili v postavi Tilen Grivec, Aljaž Hvala, Jure Krajnc in Denis Šehič. Domen Zidar je nastopil kot posojen tekmovalec za Karate klub Radvanje v kategoriji članov ter z njimi osvojil bronasto medaljo.

V katah se je trem ekipam uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Članice v sestavi Patricija Bukovinski, Anja Laharnar in Alenka Paternoster so bile bronaste. Stopničko višje so stopili kadeti Denis Šehič ter Marko in Uroš Markuljevič. Pri malčkih so tretje mesto osvojili Anej Hrušovar, Tian Ovnič in Lars Zorko.

Ob koncu državnega prvenstva so bili trboveljski karateisti proglašeni za tretji najuspešnejši klub z osvojenimi tremi zlatimi, dvema srebrnima in štirimi bronastimi medaljami.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje