sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Drzna tatvina v Završju

Zasavski policisti so imeli pretekli teden precej raznolikega dela. Obravnavali so samo štiri prometne nesreče. Ukvarjali so se še z dvema primeroma goljufij, nasiljem v družini in medvrstniškim nasiljem, vlomom v klet, poškodovanjem tuje stvari, alkoholiziranim voznikom, nepravilnim parkiranjem, plazom na cesti. Pomagali so gospe, ki je padla na stopnišču, iskali pogrešano osebo, ki je bila v bolnišnici. V Završju pa so nepridipravi spet uprizorili drzno tatvino z zavajanjem stanovalcev, da urejajo telekomunikacijske naprave.


PP Hrastnik

V torek so policisti obravnavali dogodek, kjer je starejša gospa v hodniku bloka padla po stopnicah in neodzivna obležala. Reševalci ZD Zagorje so jo odpeljali v zdravniško oskrbo.


PP Trbovlje

V ponedeljek je na glavni cesti med Trbovljami in Hrastnikom voznik osebnega avtomobila povozil kamenje na cesti in poškodoval pnevmatiko.

Na območju Hrastnika se je sprožil plaz, kamenje je padlo na vozišče, policisti so nudili pomoč pri urejanju prometa do sanacije.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Udeležencema so izdali obvestilu o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, udeležena sta bila voznika osebnega in tovornega vozila. Udeležencema so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prejeli so prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini, policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

V četrtek so policiste obvestili o nepravilnem parkiranju na mestni ulici v Trbovljah. Policisti so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.

Policiste so obvestili o drzni tatvini na območju Završja. Neznani storilec je pod pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja in preverja lokacijo za postavitev oddajnika, zvabil oškodovanca iz hiše, v tem času pa je drugi storilec izkoristil odsotnost in v hiši odtujil denar.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo zelo prefinjeno in pretkano, oškodovance pa tako zavedejo, da mine kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker je pri ljudeh še vedno premalo previdnosti in pozornosti do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril, ki so povzeta na tem letaku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, storilec je opravil več plačil in s tem oškodoval lastnika plačilnih kartic.

V večernem času so ustavili voznika osebnega vozila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek so policiste obvestili o sumu medvrstniškega nasilja v osnovni šoli. Pri razgovorih z udeleženci policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja, so pa o zaznanih težavah obvestili Center za socialno delo.

Obravnavali so vlom v klet na območju Kisovca.

V sredo so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja goljufije, pri katerem je storilec preko spleta oškodovanca zavedel, da bo z vlaganjem v kriptovalute dobro zaslužil in ga tako ogoljufal za več kot 40.000 evrov.

Več preventivnih nasvetov pred spletnimi prevarami najdete na tej povezavi.

V večernem času so policiste obvestili o pogrešanju osebe iz območja Zagorja ob Savi. Ugotovili so, da je pogrešani zaradi zdravstvenih težav hospitaliziran v bolnici.

V četrtek so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi.

Policiste so obvestili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari – laka na osebnem avtomobilu na območju Zagorja ob Savi.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor