sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Bogatejša za bolnišnični monitor

Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje je novomeško podjetje Krka podarila bolnišnični monitor Philips IntelliVue MX450 s transportnim modulom. Krka se je ob 70-letnem jubileju odločila pomagati slovenskim zdravstvenim ustanovam. Donacije je namenila obema kliničnima centroma in desetim slovenskim bolnišnicam. Z donacijo Pediatričnemu oddelku trboveljske bolnišnice bo pomagala najmlajšim bolnikom.

Bolnišnični monitor MX450 ima 12 inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik, namenjen je za različne kategorije bolnikov z aplikacijami za popolni nadzor tudi za najmlajše paciente. Transportni merilni modul X 3 na gibljivem stojalu ima 6,1 inčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik z nosilno ročko. Monitor ima različne priključke za merjenje vitalnih znakov od ELG, dihanja, krvnega tlaka, temperature in nasičenosti krvi s kisikom (saturacije).

Medicinska oprema za monitoring je za nadzor in spremljanje bolnikov po najnovejših smernicah izdelana v Evropi. Je robustna in iz vzdržljivih materialov. Aparature imajo zeleni certifikat, kar pomeni, da porabijo manj električne energije in so izdelane iz materialov, ki se reciklirajo. So trajne in med seboj kompatibilne v smislu potrošnega materiala in priključnih merilnih  modulov.

»V SB Trbovlje si prizadevamo, da bi z aktivnostmi nakupa nove opreme zagotavljali bolnikom kakovostno in varno zdravstveno oskrbo, odlično počutje na zdravljenju ter izvajanje specialističnih in diagnostičnih pregledov. V bolnišnici smo zelo ponosni na novo pridobitev na otroškem oddelku, zato Krki v imenu vodstva bolnišnice in zaposlenih na pediatričnem oddelku, zlasti pa otrok in njihovih staršev izrekamo iskreno hvaležnost, zahvalo in spoštovanje,« so zapisali v izjavi za javnost.

Savus

Foto: SB Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor