sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Drevesa na cesti

V Zasavju je neurje tudi včeraj poskrbelo za nekaj nevšečnosti, večje škode pa ni napravilo. Posredovali so gasilci v vseh treh zasavskih občinah. Največ dela so imeli v Knezdolu, kjer je veter podiral drevesa na lokalno cesto.

Hrastnik

Neurje je nekaj škode naredilo tudi v hrastniški občini. Na stanovanjskem objektu v Čečah je sunek vetra odkril folijo, s katero je bila pokrita streha. Posredovala sta gasilca PGD Hrastnik. Na Dolu pri Hrastniku pa so tamkajšnji gasilci položili protipoplavne vreče in s tem preprečili dotekanje meteorne vode v klet stanovanjske hiše.

Trbovlje

V Trbovljah so gasilci posredovali trikrat. Ob 10.53 so gasilci PGD Trbovlje mesto posredovali v naselju Knezdol, kjer se je podrlo 5 dreves na lokalno cesto proti Lizi. Ob 13.25 so gasilci PGD Čeče razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na tamkajšnjo lokalno cesto. Ob popoldanski nevihti so gasilci PGD Trbovlje mesto v naselju Knezdol z vrečami peska preprečili izlivanje meteorne vode v kletne prostore stanovanjske hiše.

Zagorje

V Zagorju so aktivirali dve prostovoljni teritorialni gasilski društvi. Gasilci PGD Kolovrat so posredovali v naselju Zabava, kjer so očistili meteorne jaške pri hiši. V Podkumu je hudournik pred hišo nanesel naplavine. Gasilci PGD Podkum so z vrečami peska naredili vodno pregrado, preusmerili hudournik in počistili naplavine.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor