sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Dr. Đejmi Hadrović

Ob letošnjem občinskem prazniku Trbovelj so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Posebno priznanje župana  za prispevek na družbenem področju, ki širi ugled občine Trbovlje je prejela dr. Đejmi Hadrović. Priznanje ji je podelil župan Zoran Poznič. Nagrajenko predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Đejmi Hadrović je doktorirala na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Pred tem je zaključila magistrski študij avdiovizualnih umetnosti v Linzu ter diplomirala iz kulturnih študij in antropologije na Univerzi na Primorskem v Kopru.

Bila je aktivna članica umetniškega kolektiva V.A.T. v Trbovljah in več let sodelovala na mednarodnem novomedijskem festivalu Speculum Artium v Delavskem domu Trbovlje.

Kot mednarodno priznana umetnica je svoja dela razstavljala po vsem svetu, vključno z New Yorkom, Palestino, Finsko, Islandijo in drugje. Njena umetniška dela so del stalnih zbirk, kot je postaja D.I.V.A. v Ljubljani in muzej MUSA na Dunaju.

Prispevala je k različnim kulturnim projektom, vključno z organizacijo filmskega festivala Kinophilia v Linzu ter delala na fotografskih in filmskih projektih za galerije. Njeno delo prikazuje kompleksne odnose med različnimi režimi moči: državljanskimi, verskimi, spolnimi in kolonialnimi.

Za pomemben prispevek na družbenem področju, ki širi ugled občine Trbovlje, ji župan podeljuje posebno priznanje.«

Savus

Foto: Robert Ahlin


 

Isti avtor