nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Prvojunijska nagrajenka Marija Govejšek

Ob letošnjem občinskem prazniku Trbovelj so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Prvojunijsko nagrado je tokrat za nadpovprečno uspešno delo ter uveljavitev na različnih področjih družbenega življenja prejela Marija Govejšek. Priznanje sta ji podelila župan Zoran Poznič in predsednica komisije za družbene dejavnosti in občinska priznanja Marjetka Bizjak. Nagrajenko predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Marija Govejšek v Trbovljah živi, dela in ustvarja skoraj osem desetletij ter nesebično prispeva trboveljski skupnosti. Njeno življenjsko poslanstvo povezovanja skupnosti odražajo predvsem delo in uspehi v domači krajevni skupnosti Klek ter na čelu Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Trbovlje.

V letih vodenja organizacije je doslej organizirala preko 200 gostovanj članic in članov na prireditvah in izletih doma in v tujini, organizirala ali sodelovala pa je v organizaciji več kot 600 javnih prireditev. Zasavčani dobro poznate redne obiske borčevskih delegacij in skupin doma in v tujini. Poznamo jo tudi po radijskem poročanju o delu organizacije – tovrstnih poročil je pripravila blizu tisoč.

Uspešno je vodila upravljanje s počitniškimi kapacitetami združenja, kjer je poskrbela za skoraj 20.000 počitniških nočitev za Trboveljčanke in Trboveljčane, ravno v tem času pa vodi razvoj in prenovo borčevske brunarice na Vrheh.

Dolg seznam prepoznanih prispevkov skupnosti najbrž najbolj krasi dejstvo, da je Mari, kot jo kličejo prijatelji, ob vseh uspehih, priznanjih in nagradah, ki jih je prejela doslej, vztrajno poudarjala, od kdo prihaja. Da so Trbovlje njen dom, da jo je od vseh vplivov prav domači kraj najbolj oblikoval in odlikoval z vrlinami, zaradi katerih sploh lahko niza uspehe za uspehom.

Marija Govejšek s svojim delom in zgledom pooseblja duh Trbovelj. Njen prispevek je neprecenljiv. Vrednote trboveljske skupnosti živi v svojem življenjskem poslanstvu, v notranji biti, ter jih z delom, prostovoljstvom in aktivizmom širi med druge. Je časten primer aktivne, solidarne, nesebične in v prihodnost skupnosti zazrte občanke Trbovelj.«

Savus

Foto: Robert Ahlin


 

Isti avtor