nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Marija Juraja

Ob letošnjem občinskem prazniku Trbovelj so podelili občinska priznanja za letošnje leto. Posebno priznanje župana Občine Trbovlje za pomemben prispevek na področju gospodarske panoge – turizma in socialnega življenja v občini Trbovlje je prejela Marija Juraja. Priznanje ji je podelil župan Zoran Poznič. Nagrajenko predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Marija Juraja je pred več kot dvajsetimi leti prevzela mesto predsednice Turističnega društva Trbovlje. Štiri mandate je bila članica Občinskega sveta Občine Trbovlje, je prejemnica prvojunijske nagrade in priznanja Turistične zveze Slovenije za naj prostovoljko.

Mici je znala povezati šole in vrtce ter veliko društev naše občine in sosednjih.

Še danes je članica Literarnih prijateljev pri Društvu upokojencev Trbovlje, prav tako je aktivna v Upravnem odboru Društva finančno računovodskih delavcev Trbovlje ter v upravnem odboru Območnega Rdečega križa Trbovlje.

Vsako leto tudi organizira pohode, srečanja, nastope, kulinariko … da naše okolje res živi. Ste vedeli, da je tudi avtorica slastnega peciva mandeljčki, spominja pa nas na knapovsko tradicijo in naše mesto.

Odlikujejo jo nesebičnost, pristni in topli odnosi do sočloveka, prijaznost in delavnost.

To le je delček njenega udejstvovanja, za katerega si zasluži posebno priznanje župana Občine Trbovlje za pomemben prispevek na področju gospodarske panoge – turizma in socialnega življenja v občini Trbovlje.«

Savus

Foto: Robert Ahlin


 

Isti avtor