V petek, 10. februarja, so dolski rokometaši gostovali v Veliki Nedelji in v 15. krogu 1.B MRL morali priznati premoč domači ekipi.

RK Velika Nedelja – RK Dol TKI Hrastnik 25:21 (12:10)

Športna dvorana v Veliki Nedelji, 10. 2. 2023, gledalcev 220, sodnika Kržan in Žitnik

RK Velika Nedelja: Prejac, Mesarec (12 obramb), Firšt Šeruga, Zorec 1, Kosi, Notersberg 1, Kovačec 6, Toplak 3, Sovič 1, Borko 4 (2), Mlač Černe 7, Niedorfer 2, trener Krstič

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (2 obrambi), Nunčič (10 obramb), Šubaj, Brilej 2, Zobarič 4, Urdih 3, Moljk 1, Zupanc 1, Prah, Blagotinšek 1, Simončič 4, Sihur, Šuntner, Sivka 5 (3), trener Pesko

Sedemmetrovke: RK Velika Nedelja 2 (2), RK Dol TKI Hrastnik 4 (3)

Izključitve: RK Velika Nedelja 6 minut, RK Dol TKI Hrastnik 6 minut

Rdeči kartoni: RK Velika Nedelja 1

Dolani so v uvodu presenetili gostitelje s hitro in učinkovito igro. Čeprav tokrat brez treh nosilcev igre (Cigler, Hočevar in Ajdari) so si po 13. minutah priigrali štiri zadetke prednosti. Njihov nalet pa ni dolgo trajal, domači so prevzeli niti igre v svoje roke in po delnem izidu 9:1 v 27. minuti povedli z 11:7. A Dolani se niso predali in se še pred odhodom v garderobe približali na le dva gola zaostanka.

Drugi del so gostitelji odprli napadalno ter s tremi zaporednimi zadetki povedli 15:10. Petnajst minut pred koncem so domači vodili 19:13. Po minuti odmora dolskega trenerja Peska so Dolani še uspeli zmanjšati zaostanek, ne pa tudi preobrniti potek srečanja. Po zadetku Nejca Urdiha v 52. minuti so se kemičarji približali na -3, več pa jim ni uspelo in domačini so se veselili druge zmage nad dolskimi rokometaši v letošnji sezoni.

Pri Dolanih je bil s petimi goli najuspešnejši Jan Sivka, enega manj sta dodala Kristjan Simončič in Gašper Zobarič. Za domače je največ golov (7) dosegel Jan Mlač Černe.

ZZ

Foto: RK Dol TKI Hrastnik