V četrtek in petek, 25. in 26. maja, so člani, obrtniki in podjetniki Območne obrtno-podjetniške zbornice Hrastnik ob pomoči predstavnikov Kluba brigadirjev Zasavja, Čebelarskega društva Hrastnik in delavcev Doma starejših zavihali rokave.

V humanitarni akciji so se lotili ureditve parka Doma starejših občanov v Hrastniku. V četrtek so urejali ograjo v parku in zasadili cvetlice. Podjetnikom OOZ Hrastnik so v četrtek priskočili na pomoč tudi člani Kluba brigadirjev Zasavja, Čebelarskega društva Hrastnik z zasaditvijo medovitih rastlin v parku ter zaposleni Doma starejših.

V celodnevni prostovoljni akciji so v petek zaključili s popravilom ograje v parku Doma starejših v Hrastniku. Obrezana in ustrezno urejena je bila tudi trta, ki bo v poletnih mesecih stanovalcem doma nudila prijetno senco ob druženju pod njo.  Stanovalci doma so budno spremljali njihovo delo in iskreno pokazali veselje in hvaležnost do opravljenega dela.

Z deli bodo nadaljevali 6. junija 2023. Takrat bodo prostovoljni obrtniki in podjetniki odstranili tlakovce, ki vodijo v park, izravnali teren, tlakovce očistili in jih ponovno namestili. S tem bo stanovalcem doma (sploh) omogočen varni dostop do parka.

Savus

Foto: OOPZ Hrastnik