Župan Občine Trbovlje Zoran Poznič je na novinarski konferenci ob prazniku občine skupaj s sodelavci predstavil nekatere aktualne načrte in projekte, ki jih snujejo na Občini Trbovlje. Danes nekaj več o novem naselju enodružinskih hiš.

Na Občini Trbovlje končujejo projektiranje novega stanovanjskega naselja na nekdanjih degradiranih rudniških površinah. Novo stanovanjsko sosesko JST bo sestavljalo 23 enodružinskih hiš gabarita P + 1 s parcelami velikosti od 530 do 860 m2. V osnovi sta predvidena dva generalna tipa hiš, vsak tip pa ima znotraj tlorisne razporeditve možnost prilagoditve v večji podtip (dodatna soba in zaprta garaža). Še pred poletjem bodo objavili nezavezujoče povpraševanje, s katerim bodo lahko občani izkazali interes za nakup parcel in gradnjo hiš.

Precej se je (spet) pričelo dogajati tudi okrog kolonije na Njivi. Župan Zoran Poznič: »Pričakujemo obisk ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca in ministrice za kulture Aste Vrečko ter konkreten dogovor za obnovo Njive. Zavod za varstvo kulturne in naravne dediščine je že dal izhodišča za obnovitvena dela in se strinjal z našimi rešitvami. Med drugim bomo lahko porušili barake in zid med delavskim domom in Njivo.«

Rudis namerava graditi dva stanovanjska objekta pri rudniškem stolpu. Občina išče primerne rešitve tudi za ureditev samskega doma pri Komunali. Poleg tega iščejo partnerja za gradnjo 16 stanovanjskih hiš v zgornjem delu Trbovelj, kjer so nameravali urejati gasilski poligon. »Zanj smo našli bolj primerno lokacijo na Kipah,« pravi župan Poznič.

Savus

Foto: arhiv Savus