Društvo Tandem Zagorje v sklopu projekta Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za novo življenje poleg zbiranja plastenk organizira dražbo dresov nekaterih najuspešnejših slovenskih športnikov. Zbrani denar bodo namenili nakupu monitorja za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčka za Ginekološko – porodniški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto.

Društvo Tandem Zagorje letos že petič zapored organizira ozaveščevalno – humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za novo življenje, s katerim javnost ozaveščajo o pomenu reciklaže in krožnega gospodarstva. Vsako leto izpeljejo zbiralno akcijo PET plastenk, izkupiček pa namenijo eni izmed slovenskih porodnišnic. Tudi letos so se odločili, da zbiranju plastenk dodajo še dražbo dresov in rekvizitov nekaterih najuspešnejših slovenskih športnikov.

Svoja podpisana dresa so za dražbo ponudili najuspešnejši kolesar Primož Roglič in slovenska nogometna reprezentanca, igralec namiznega tenisa Darko Jorgič pa je ponudil etui za lopar, športne copate in fotografijo s svojim podpisom.

Izklicna cena dresa Primoža Rogliča je 1000 evrov. Roglič si je po uspehih na dirki po Združenih Arabskih emiratih ter dirki od Tirenskega do Jadranskega morja privozil še zmago na dirki Po Romandiji, njegova pa je že tudi zmaga prve etape italijanskega Gira.

Na dres slovenske nogometne reprezentance s kvalifikacijske tekme EP 2020 med Slovenijo in Severno Makedonijo pod vodstvom Matjaža Keka so se podpisali Jan Oblak, Vid Belec, Grega Sorčan, Jure Balkovec, Nemanja Mitrović, Bojan Jokić, Andraž Struna, Miha Mevlja, Petar Stojanović, Aljaž Struna, Miha Blažič, Rene Krhin, Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Miha Zajc, Benjamin Verbič, Damjan Bohar, Domen Črnigoj, Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin, Jon Gorenc Stanovič, Andraž Šporar, Robert Berić ter Luka Zahović. Izklicna cena dresa je 400 evrov.

Za rekvizite Darka Jorgiča, etui za lopar, športne copate in fotografijo s podpisom, je bila izklicna cena 100 evrov. Jorgič je član Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto in najbolje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec na svetovni jakostni lestvici ITTF, kjer je med posamezniki na 41. mestu, že tretje leto zapored pa je postal tudi državni prvak v posamični konkurenci. Skupaj s Petrom Hribarjem pa sta tudi evropska prvaka v dvojicah do 21 let.

Dražba poteka preko oddaje ponudb na elektronski naslov tridea.doo@gmail.com, zaključila pa se bo 23. maja ob 14. uri.

Savus

Foto: arhiv Društva Tandem Zagorje