Pretekli vikend so v Zasavju zaznamovale prometne nesreče, na delu pa je bil tudi močan veter.

PP Hrastnik

V petek okrog 15. ure so hrastniški policisti posredovali zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali – pes je ugriznik drugega psa, nobeden od njiju pa ni bil na povodcu.

Malo pred šesto popoldan so hrastniški policisti prejeli obvestilo, da v Kisovcu gori osebno vozilo. Tujo krivdo so izključili, na vozilu pa je nastala manjša materialna škoda.

V nedeljo so policisti dvakrat posredovali zaradi podrtega drevja – prvič na Izlakah, drugič pa na lokalni cesti proti Čolniščam.

PP Trbovlje

V petek okrog pol devete so policisti obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja, čelnega nakladača znamke Liebher 550, iz rezervoarja katerega je neznana oseba iztočila 200 l goriva in s tem lastnika oškodovala za približno 260 evrov.

V soboto zvečer so policisti imeli v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Vozilo so policisti zasegli, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog na OS Trbovlje.

Malo pred deseto zvečer so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči na regionalni cesti med Zagorjem in Trbovljami. Voznica je zaradi prehitre vožnje zapeljala z vozišča. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti so konec tedna preiskovali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na hrastniškem parkirišču. Do nesreče je prišlo tudi na parkirišču v Zagorju.

Še ena prometna nesreča pa se je zgodila na regionalni cesti Zagorje-Kisovec. V nesreči so bila udeležena tri vozila. Policisti so ugotovili, da se je voznica nepravilno vključevala v promet in s tem povzročila trčenje. Šlo je za prometno nesrečo II. kategorije – nesrečo, pri kateri je najmanj ena oseba lahko telesno poškodovana. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Zagorje – mesto in GZ Trbovlje.

Na cesti Izlake-Mlinše se je na cestišče podrlo drevo. Vzdrževalci so ga že odstranili.

Veter podiral drevesa

Po vsej Sloveniji je včeraj močno pihalo. Močni sunki so v številnih občinah, med katerimi sta bila tudi Hrastnik in Zagorje, povzročali kar nekaj preglavic – predvsem so podirali drevesa, po Sloveniji jih je zaradi vetra padlo kar 18.

Savus

Fotografija je simbolična.