11. maja je v Zagorju ob Savi na vzletišču Ruardi Prostovoljno gasilsko društva Zagorje – mesto organiziralo 8. Memorial Ljubomirja Vutkoviča.

Gasilskega tekmovanja v spomin nekdanjemu predsedniku občinske gasilske zveze Zagorje se je udeležilo 25 ekip iz GZ Zagorje ob Savi in iz PGD Slovenske Konjice, društva, ki je pobrateno s PGD Zagorje – mesto. Tekmovanje je bilo prvo v seriji šestih pokalnih tekmovanj, ki jih GZ Zagorje letos organizira prvič.

Zmagovalna članska ekipa PGD Loke. Foto: arhiv GZ Zagorje ob Savi

Pri članicah so prvih pet mest osvojile ekipe PGD Šentlambert, PGD Tirna, PGD Čolnišče, PGD Mlinše in PGD Zagorje – mesto. Prvih pet mest med člani so osvojile ekipe PGD Loke, PGD Padež, PGD Šentlambert, PGD Čolnišče in PGD Mlinše.

Tekmovali so tudi starejši gasilci in gasilke. Najuspešnejše starejše gasilke so bile PGD Šentlambert, med starejšimi gasilci pa PGD Čolnišče in PGD Zagorje – mesto.

Tekmovali so tudi mladinci, med katerimi so prvih pet mest osvojile ekipe PGD Čolnišče, PGD Tirna, PGD Loke, PGD Mlinše in PGD Slovenske Konjice, pri pionirjih pa so bile najuspešnejše ekipe PGD Tirna, PGD Šentlambert, PGD Slovenske Konjice, PGD Mlinše, PGD Loke, PGD Zagorje – mesto in PGD Čolnišče.

Savus

Foto: arhiv GZ Zagorje ob Savi