sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dirka po Sloveniji v Laškem

Občina Laško in STIK Laško sta v ponedeljek, 6. junija, pripravila novinarsko konferenco pred 28. kolesarsko Dirko po Sloveniji, ki bo potekala od 15. do 19. junija 2022. Laško bo gostilo start četrte, kraljeve etape v soboto, 18. junija.

Občina in kolesarstvo

Na konferenci so podrobnosti predstavili župan Franc Zdolšek, organizacijski direktor Dirke po Sloveniji Bogdan Fink in direktorica STIK Tina Belej. »Občina Laško že nekaj let sodeluje pri soorganizaciji dirke, ko smo imeli tudi že leteče starte in cilje. Za nas je to pomembno sodelovanje, sploh z vidika turizma in gospodarstva. Dirka je prerasla v eno večjih svetovnih dirk in tako se tudi naša občina predstavlja na enem večjih športnih medijskih kanalov Eurosportu. Letos bodo namreč tu namenili vsak dan 2 in pol uri televizijskega prenosa, kar pomeni, da se bo dobro videlo tudi naš kraj. Ker imamo tudi kar nekaj kolesarskih poti in dobro delujoči Kolesarski klub Laško, me veseli, da se tudi drugi seznanijo z našim delom. Upam pa tudi, da bo Dirka po Sloveniji dodatna spodbuda za dokončanje kolesarske poti Celje-Laško,« je povedal župan Franc Zdolšek.

Na dirki najboljši Slovenci

Tudi letos bodo na dirki najodmevnejša kolesarska imena. Organizacijski direktor dirke Bogdan Fink pravi, da so udeležbo potrdili že Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Matej Mohorič in Jan Polanc, medtem ko je Jan Tratnik zaradi poškodbe še vprašljiv: »Na dirki bo sodelovalo 22 ekip in seveda slovenski najboljši kolesarji. Razen za Tratnika še ne vemo, kako bo s poškodbo, ostali pa so že potrdili svoj prihod. Prisotnih bo tudi veliko več tujih novinarjev in čeprav je to predvsem zaradi Pogačarja, me to veseli, ker dobiva Dirka po Sloveniji vedno večjo vrednost. Če se posvetim četrti etapi, bo start ob 11. uri na Aškerčevem trgu. Sledila bo zaprta vožnja po levem bregu Savinje, ko bodo šli kolesarji čez most in nazaj proti centru Laškega in naprej. Kraljeva etapa bo dolga 152 km in se zaključi na Veliki planini. Na tem mestu bi se rad zahvalil županu in ostalim za pogum, da so z nami tudi letos.«

Dobra promocija

»Start v Laškem predstavlja izjemen potencial za promocijo destinacije tako doma kot v tujini. Laško bo seveda predstavljeno na eni večjih mednarodnih televizij, kar me izjemno veseli, saj se bo v sklopu dirke na Eurosportu izvedla kampanja z več kot 200 tv oglasi in drugimi vsebinskimi prispevki o Sloveniji tudi na spletnih straneh in družbenih omrežij te medijske hiše. Seveda pa bo v  Laškem v času dirke tudi malce spremenjen režim, saj bo že v petek za ves promet zaprt del starega mestnega jedra in odsek regionalne ceste Laško-Breze-Šentjur od glavnega mostu do Pivovarne Laško. Za krajši čas pa bo na dan dirke zaprta tudi glavna cesta, ki gre skozi Laško,« je dodala direktorica STIK Tina Belej.

Skozi Zasavje

Kraljevska etapa bo potekala tudi skozi Zasavje. Iz Laškega bodo kolesarji drveli skozi Dol pri Hrastniku (ob približno 11.20 uri), čez Hrastnik (ob 11.24 uri), Trbovlje (ob 11.33 uri), Zagorje (11.42 uri), Kotredež (11.45 uri), Jesenovo (ob 11.50 uri), Izlake (ob 11.59 uri) in Trojane (ob 12.08 uri).

Savus

Foto: Občina Laško


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor