Zasavska ljudska univerza je bila uspešna na javnem razpisu Službe vlade za digitalno preobrazbo za sofinanciranje neformalnih izobraževanj za odrasle nad 55 let na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za pridobitev digitalnega bona 2022 in so za udeležence brezplačna.

Razpis za vpis oz. informacije o možnosti prijave so objavili danes ob 10. uri na njihovi spletni strani. V slabe pol ure so prejeli 320 prijav. Prve 103, ki so se na izobraževanje prijavili prek obrazca na spletni strani ZLU, bodo o uspešni prijavi obvestili. »Sporočamo, da smo zapolnili vsa prosta mesta za izobraževanje za odrasle nad 55 let na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za pridobitev digitalnega bona 2022, tako da prijav ne sprejemamo več. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Prosimo, obrnite se na drugega ponudnika,« so zapisali na svoji spletni strani na ZLU.

Vsi kandidati, ki bodo sprejeti na izobraževanje, bodo obveščeni o terminu vpisa in uvodnega razgovora pri svetovalki za izobraževanje v vseh treh občinah. Izobraževanje bo ZLU izvajala na štirih lokacijah: v Zagorju ob Savi, Trbovljah, Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku.

Namen je sofinanciranje izvedbe programov neformalnega izobraževanja za pridobivanje osnovnih digitalnih kompetenc državljanov, ki so bili 12. 3. 2022 stari 55 let ali več in so imeli na ta dan stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Z udeležbo na izobraževanjih, udeleženci krepijo zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepijo zaupanje v digitalne tehnologije, razumevanje digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.

Brezplačna izobraževanja bodo poskrbela za: pridobivanje in krepitev osnovnih digitalnih kompetenc, spodbujanje in razvijanje splošne digitalne pismenosti, krepitev zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepitev zaupanja v digitalne tehnologije, krepitev razumevanja digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.

»Na  Zasavski ljudski univerzi imajo in bomo imeli preko drugih projektov (LAS, Digi.komp, TPK, VGC, Središče za samostojno učenje …) še več drugih brezplačnih izobraževanj za vse, ki se želijo naučiti digitalnih veščin. Nimamo pa vpliva na to, da bi temu sledil bon v vrednosti 150 evrov,« so zapisali v sporočilu za javnost na ZLU.

Savus

Foto: ZLU