En avto, 12 prostovoljcev, 171 prevozov in 10.000 prevoženih kilometrov. Tako bi lahko na kratko predstavili projekt brezplačnih prevozov v Trbovljah.

»Pred dobrimi sedmimi meseci je v Trbovljah zaživel projekt Prostofer, ki omogoča večjo mobilnost starejših in je za uporabnike brezplačen ter preprost za uporabo. Sistem je bil med uporabniki zelo lepo sprejet, kar še dodatno potrjujejo zahvale občanov, ki večkrat prispejo v nabiralnik občine,« so s projektom zadovoljni na Občini Trbovlje.

Z vzpostavitvijo sistema brezplačnih prevozov je Občina Trbovlje želela pomagati starejšim, ki ne vozijo sami, imajo nižje mesečne prihodke oziroma slabšo povezavo z javnim prevozom. »S Prostoferjem smo jim lahko omogočili lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih središč itn.,« dodajajo na Občini.

Brezplačne prevoze opravljajo prostovoljci, trenutno jih je 12. V letošnjem letu pa so opravili 171 prevozov oziroma prevozili skoraj 10.000 kilometrov. Občani brezplačne prevoze največkrat koristijo do bolnišnice (v Trbovljah in po Sloveniji), zdravstvenega doma in lekarne, nekoliko redkeje pa tudi do trgovin, pokopališča, doma upokojencev in banke.

»Z zagotavljanjem brezplačnih prevozov za starejše želi Občina Trbovlje izboljšati mobilnost, povečati varnost v cestnem prometu in socialno vključenost starejših na splošno,« so zadovoljni na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekZaprta Šuštarjeva v Trbovljah
Naslednji članekDigitalni boni 55+