Prvi teden v avgustu Dewesoft v Trbovljah gosti dvanajst najboljših študentov naravoslovja različnih italijanskih univerz iz Rima, Milana, Trsta in Pise. Namen tabora je izobraževanje bodočih generacij strokovnjakov, ki bodo v prihodnosti kreirali tehnološki razvoj človeštva.

V podjetju so za študente pripravili različna strokovna izobraževanja in praktične delavnice. Že prvi dan so se spoznali z osnovami Dewesoftovega merilnega sistema, predstavili so jim meritve, ki jih izvajajo s svojimi merilnimi inštrumenti. V sklopu praktične delavnice so v torek opravili meritve na električnem modelu avtomobila in skiroju.

V sredo in četrtek bodo na vrsti predavanja gostujočih italijanskih profesorjev, profesorjev slovenskih univerz in zaposlenih na Dewesoftu. Praktične delavnice bodo v sredo in četrtek vsebinsko najbolj bogate – študentje bodo lahko sami izvedli meritve na modelu letala ali na elisi rotorja helikopterja, za njih pa so pripravili tudi praktično predstavitev možnosti uporabe Dewesoft merilne opreme v avtomobilski industriji.

Študentje bodo lahko od blizu spoznali delovanje podjetja, razkazali pa jim bodo tudi Zasavje (izlet na Mrzlico, Rusko stezo ter centre različnih zasavskih mest). Vizija, ki poganja tabor, je ta, da študente opremijo s pomembnim znanjem iz sveta merilnih sistemov, ki ga bodo lahko uporabili v svojih študijskih in kasneje tudi poslovnih okoljih.

Savus

Foto: Dewesoft


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekNov mladinski oddelek