Trboveljski Dewesoft bo od torka, 1. avgusta, do četrtka, 3. avgusta, postal inovativno stičišče za študente slovenskih in evropskih univerz različnih tehničnih področij. Dewesoftovi inženirji in profesorji različnih evropskih univerz bodo študentom pripravili strokovna izobraževanja in praktične delavnice iz sveta merilne tehnike.

Za študente, ki prihajajo iz Slovenije, Italije, Francije, Nizozemske in Nemčije, bodo v Dewesoftu pripravili strokovna izobraževanja in praktične delavnice iz sveta merilne tehnike različnih aplikativnih področij – energetike, gradbeništva, avtomobilske, letalske in vesoljske industrije.

Predavanja in delavnice bodo izvedli inženirji Dewesofta iz celotne Evrope, predavateljsko krmilo pa bodo prevzeli tudi profesorji različnih univerz stare celine. Unikaten tridnevni visokotehnološki tabor, ki združuje znanost in prakso, bo zajel področja elektrotehnike, računalniškega programiranja, strojništva in izdelave merilnih celic.

Mladi, perspektivni inženirji bodo svoje znanje takoj dokazali tudi v praksi, saj bo njihova naloga, da v času tabora razvijejo unikatno tehnično rešitev za športno plezanje, s katero bo mogoče podatkovno spremljati in primerjati različne tehnike plezanja.

Vse dni poletnega tabora bo na ogled tudi razstava glavnih produktnih družin Dewesofta – Sirius, Iolite, Krypton. Te uporabljajo v razvojnih oddelkih mnogih svetovnih tehnoloških velikanov, kot so NASA, SpaceX, Tesla, Volvo, Audi, BMW, Caterpillar, Rimac, Akrapovič, Pipistrel in mnogi drugi.

»Dewesoftov poletni tabor predstavlja edinstveno mednarodno sodelovanje javnega sektorja in gospodarstva, katerega namen je izobraževati in navduševati bodoče generacije strokovnjakov, ki bodo v prihodnosti soustvarjali tehnološki razvoj človeštva,« so zapisali v sporočilu za javnost v Dewesoftu.

Savus

Foto: arhiv Savus