V zadnjih dveh dneh so imeli gasilci precej dela v celotnem Zasavju. Pomagali so reševalcem, pri nesreči, posredovali zaradi iztekanja vode in odstranili nevarno drevo.

Pomoč reševalcem

V petek, 28. julija, ob 12.32 so na Koloniji 1. maja v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili dostop do preminule osebe reševalcem NMP Trbovlje.

Posredovanje v nesreči

V petek ob 13.08 sta na cesti Trbovlje–Hrastnik, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje – mesto in PGD Hrastnik – mesto so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Trbovlje pri oskrbi poškodovancev, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Iztekala je voda

V petek ob 13.48 je na Gimnazijski cesti v Trbovljah zaradi poškodovanega sifona iztekala voda. Nadaljnjo iztekanje so preprečili gasilci PGD Trbovlje.

Odstranili so drevo

V petek ob 14.17 so gasilci PGD Kotredež v Potoški vasi v  občini Zagorje ob Savi razžagali in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo.

Poškodovana vodovodna napeljava

V petek ob 17.47 je v ulici Naselje Aleša Kaple v Hrastniku v stanovanju zaradi poškodovane vodovodne napeljave iztekala voda. Gasilci PGD Hrastnik so zaprli glavni ventil in posesali vodo.

Pomoč obolelemu

V petek ob 17.50 so v ulici Naselje Srečka Kosovela v Zagorju ob Savi gasilci PGD Zagorje – mesto nudili pomoč pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v stanovanjski objekt.

Savus

Foto: arhiv Savus