nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Dewesoft izmeril svetovni rekord

Dewesoft je v partnerstvu s podjetjem Bugatti Rimac izmeril čase pospeševanja in zaviranja trenutno najzmogljivejšega električnega avtomobila na svetu Rimac Nevere. Nevera je podrla 23 rekordov v kategoriji hiper športnih avtomobilov.

Za meritev svetovnih rekordov so uporabili v Sloveniji razvite in narejene Dewesoftove merilne inštrumente ter večkrat nagrajeno programsko opremo DewesoftX.

Čase in razdalje pospeševanj ter zaviranj smo izmerili z navigacijsko enoto, ki izmeri 100 meritev na sekundo in natančnostjo hitrosti 0,055 km/h tudi preko 400 km/h. Najbolj impresiven je rekord pospeševanja od 0 do 400 km/h in zaviranja do popolne zaustavitve v 29,93 sekunde.

Poleg glavne meritve so na Neveri merili tudi oddaljenost vozila od tal, sile na vzmetenju in dodatno beležili preko 2000 parametrov vozila iz komunikacijskega omrežja vozila.

Namen meritev ni bil le promocija in beleženje rekordov, ampak tudi pridobitev podatkov za boljše nastavitve in nadaljnji razvoj električnih vozil, predvsem na področju aerodinamike vozila.

Savus

Foto: Dewesoft


 

Previous article
Next article

Isti avtor