V soboto, 7. septembra, so v športni dvorani na Teznem v Mariboru pripravili deveti mednarodni karate turnir Maribor Open 2019, ki ga je organiziral Karate klub Kovinar Maribor. Mariborski turnir je bila prva izborna tekma za nastop na evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo na sporedu februarja prihodnje leto v Budimpešti.

Barve trboveljskega kluba so zastopali Simona Češarek, Urša in Barbara Haberl, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl. Vlogo sodnika je opravljal Živojin Babič.

Trboveljčani so nastopili odlično, saj so osvojili kar sedem zlatih medalj. Zlato so osvojili vsi trije člani, in sicer Domen Zidar do 67 kilogramov, Barbara Haberl do 55 kilogramov in Urša Haberl do 50 kilogramov. Sestri Haberl sta nastopili tudi v absolutni kategoriji. Brez izgubljene točke sta se uvrstili v finale, kjer je tokrat zmagala mlajša Urša. Zlato je osvojil tudi mladinec Alen Isakovič v kategoriji do 76 kilogramov. Pri kadetih so zmagovalci postali Uroš Markuljevič v kategoriji do 70 kilogramov, Marko Markuljevič v kategoriji do 63 kilogramov in Kenan Isakovič v kategoriji do 57 kilogramov.

Simona Češarek v katah pri kadetinjah in Denis Šehič v borbah pri kadetih tokrat nista imela svojega dne in sta tekmovanje končala v prvem krogu. V skupnem seštevku so Trboveljčani med 58 prijavljenimi klubi osvojili odlično 2. mesto.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje