Zasavski policisti so imeli pretekli teden raznovrstno delo. Obravnavali so kar deset prometnih nesreč. Ukvarjali so se s pijano voznico in drogiranim voznikom. Štirikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, trikrat zaradi poškodovanja tuje stvari, dvakrat pa zaradi spora med ljudmi. Ukvarjali so se še s spletno goljufijo, poskusom vloma v blok, pijanim moškim, ki je obležal, in udorom kamenja in drevja.


PP Hrastnik

V torek so policisti v Hrastniku na Logu obravnavali poškodovanje prednjih pnevmatik na osebnem avtomobilu.

V sredo so v Kisovcu obravnavali poskus vloma v stanovanjski blok. Opravili so ogled kraja dejanja, sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Posredovali so na javnem kraju v Zagorju zaradi spora med dvema osebama.

Zaradi kršitve javnega reda so posredovali v zasebnem prostoru v Hrastniku.

Intervenirali so na javnem kraju na Logu v Hrastniku zaradi spora med dvema osebama.

V petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču na Dolu pri Hrastniku.

Na območju Trbovelj so posredovali, ker je moški v pijanem stanju obležal na tleh. Moškega čaka ustrezen ukrep.

V soboto so v Hrastniku obravnavali kršitelja, ki je omogočil uživanje alkoholne pijače mladoletni osebi. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V nedeljo so na območju Hrastnika obravnavali prijavo zaradi glasne glasbe. Kršitelja čaka ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

V ponedeljek v dopoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika avtobusa, ki je trčil v avtobusno postajališče. Pri tem je nastala materialna škoda, policisti vodijo postopek o prekršku.

V torek v dopoldanskem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval osebno vozilo, pri tem je nastalo za okoli 300 evrov škode.

V petek so obravnavali prijavo poskusa goljufije preko spleta, neznani storilec je z lažnim prikazovanjem poskušal oškodovati prijavitelja in želel dostopati do njegove spletne banke. Sledi kazenska ovadba.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru v stanovanjskem bloku na območju Trbovelj. Mladoletnega kršitelja čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto v nočnem času so ustavili voznico osebnega vozila, ki je imela 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznico čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo v dnevnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V nočnem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, hitri test za droge je pokazal znake prisotnosti THC, zaradi česar so mu odredili strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, ki so se pripetile v Kisovcu. Prvi prometna nesreča se je končala z majhno poškodbo na motornem kolesu. Ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od nadaljnje obravnave.

V drugi prometni nesreči pa je voznik kombiniranega vozila tujih registrskih oznak trčil v ustavljen avtobus in s kraja odpeljal. Policisti nesrečo še preiskujejo.

V sredo so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi.

V noči na petek so policiste obvestili o zapori ceste Izlake – Kisovec zaradi udora kamenja in podrtega drevja. Policisti so zavarovali kraj do odstranitve ovire.

V petek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju Izlak. Voznika tovornega vozila, ki je s kraja odpeljal, so izsledili na območju Maribora.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo avtobusa in tovornega vozila v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju Kisovca, kjer je prišlo do oplaženja med vozili.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V nedeljo okoli 10.30 ure so policiste obvestili o prometni nesreči na cesti med Izlakami in Kisovcem, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Voznica je vozila z Izlak proti Kisovcu, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je trčila v voznico, ki je pravilno peljala nasproti. Obe voznici in njuna dva sopotnika v vozilih so lažje poškodovane z reševalnim vozilom odpeljali v SB Trbovlje. Kršiteljico čaka prekrškovni postopek.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekTrčili vozili
Naslednji članekSofisticiran zvok in nalezljiv groove