Vsako jutro vas bo zraven kave ob osmih na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Torek, 9. marec

Danes, v torek, 9. marca, se v Zasavju nadaljuje lepo vreme. Arso napoveduje, da bo danes in jutri deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na severu. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 °C.

Naredite si lep dan.

Dogodki

Danes v našem pregledu v Zasavju ni predvidenih večjih zanimivih dogodkov. Če vseeno veste za kakšnega, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapora ceste

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 1930 se je rodil elektroinženir in glasbenik (vodja ansambla Dorka Škoberneta), Trboveljčan Teodor Škoberne. Leta 1942 je bila rojena Trboveljčanka Ida Virt (rojena Skrinar) – izjemna pevovodkinja, pevka, pianistka in prva slovenska diplomantka na salzburškem Mozarteumu (inštitutu Carla Orffa). Leta 1871 je umrl prvi trboveljski župan Franc Pust. Pust je bil kmet, ki je kmetoval na najbolj znani trboveljski kmetiji Pr’ Kobac.

Savus