V Zasavju se nam danes obeta mirna nedelja. Vreme bo kislo, ampak dan bo lep.  Morda se odločite in se pridružite naravovarstvenikom. Ali pa si popoldne ogledate film v DDT. Danes je svetovni dan nočnega močenja.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Nedelja, 30. maj 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva precej jasno, po nižinah bo nekaj megle. Sredi dneva in popoldne bo v notranjosti spremenljivo oblačno s kakšno ploho. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C.

Jutri bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa je v notranjosti možna kakšna kratkotrajna ploha. V torek bo precej jasno z nekaj kopaste oblačnosti, verjetnost popoldanskih ploh bo zelo majhna. V sredo bo sončno in nekoliko topleje.

Zapore cest

Na cesti Sopota – Podkum – Zagorje je pri Podkumu urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje optičnega omrežja na dveh odseki. Dela bodo predvidoma končana do 30. maja.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni predvidenih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Danes ni predvidenih izklopov električne energije.

Jutri bodo brez elektrike odjemalci iz TP Kidovnik, Brebrno in Jazbine (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Za Savo

Danes bo potekala akcija Za naravo ob Savo. Naravovarstveniki se bodo povezali in skupaj prehodili, preveslali, prekolesarili in preplavali odsek Kresnice – Litija. Pričetek danes ob 9. uri pri mostu v Kresnicah.

Kino DDT Trbovlje

Danes ob 18. uri si lahko v Delavskem domu Trbovlje ogledate animirano glasbeno pustolovščino Troli na svetovni turneji.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Na današnji dan

Na današnji dan leta 1914 se je rodil politik Sergej Kaigher.

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Danes je svetovni dan nočnega močenja.

Svetovni dan nočnega močenja

Nočno močenje je ena najpogostejših in kroničnih motenj v otroštvu. Ob svetovnem dnevu nočnega močenja 28. maja se osredotoča na motnjo in na to, kako jo je mogoče zdraviti. Nočno močenje je motnja, ki v veliki meri vpliva na počutje otrok. Težava pri močenju postelje je, da se šteje za nekoliko neprijetno. Nekaj, o čemer se ne pogovarjate z drugimi. Zato svetovni dan, saj z govorjenjem o tej težavi strokovnjaki upajo, da bodo starši in otroci, ki ga morda skrivajo, zbrali voljo, da gredo k zdravniku, da bo otrok lahko dobil pravo pomoč.

Savus

Prejšnji članekBachove kapljice
Naslednji članekBodočnost maj 2021