Današnji ponedeljek bo dolg, kot se za ponedeljek spodobi. No, lahko si ga skrajšate z udeležbo na kakšni od dejavnosti, ki jih Zasavje danes ponuja kar nekaj. Ali pa si ogledate kakšno razstavo. Podelili bodo medalje vojnim veteranom ob 30. obletnici samostojne Slovenije. Poglejte, kaj vse se dogaja v Zasavju in si naredite dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Ponedeljek, 7. november 2022


Vreme

Danes dopoldne se bo razjasnilo in čez dan bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 15 °C.

V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo zapihal jugozahodnik, ponekod na zahodu se bo že nekoliko pooblačilo. Nekoliko topleje bo. V sredo bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo še v severovzhodni Sloveniji. V hribovitih krajih na zahodu se bo začel pojavljati rahel dež. V četrtek dopoldne bo dež od severozahoda zajel vso Slovenijo in do večera večinoma ponehal.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Izlake-Trojane bo na Izlakah urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje kolesarske steze do 20. decembra 2022.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi ureditve ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na lokalni cesti Tržnica–Tenis igrišče (območje Leša) v Hrastniku bo do 31. decembra 2022 veljala popolna zapora ceste zaradi gradnje ceste. Obvoz je urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč.

Na lokalni cesti Hrastnik-Prapretno-Hrastnik na odseku Prapretno – odcep Retje velja zaradi gradnje kanalizacije do 1. decembra med 7. in 17. uro popolna zapora lokalne ceste.  Obvoz je urejen po lokalni cesti Novi Log-Prapretno.

Na lokalni cesti Cesta 3. julija–Gorjup (Pot Josipa Brinarja) bo zaradi izgradnje kanalizacije med 7.  in 17. uro veljala zapora. Zapora ceste bo postavljena do dokončanja del, predvidoma do 12. novembra 2022.

Zaradi sečnje in spravila lesa velja občasna popolna zapora lokalne ceste Hrastnik-Blate-Kal na odseku Rudnik–Blate med 7. in 18. uro. Dela bodo potekala do 23. novembra. V času občasne popolne zapore bo obvoz možen na relaciji Hrastnik-Dol pri Hrastniku-Novi Dol-Blate in obratno.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih prekinitev dobave pitne vode.


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 15. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Brnica 2 in iz TP SE Blate (nadzorništvo Hrastnik), od 8. do 12. ure iz TP Potoška vas, izvod Hribar (nadzorništvo Zagorje), od 8.30 do 10. ure iz TP Hotič, smer Vače, od 10. do 12. ure iz TP Kostrevnica-Bajernik, izvod Fortuna in Jurič (nadzorništvo Litija).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 12. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Kolk 2, Mošenik in Mošenik 2 (nadzorništvo Zagorje), od 9. do 11. ure iz TP Neža (nadzorništvo Trbovlje).


Prireditve

Podelitev medalj članom OZVV za Slovenijo

Od danes do srede pripravlja OZVVS  Zasavje veteranska srečanja, kjer bodo podelili medalje ob 30. obletnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije. Medalje prejmejo člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo,  ki imajo urejen status vojnega veterana in je le ta zaveden v člansko evidenco ZVVS.

Danes bo srečanje med 16. in 19. uro v Hrastniku v Delavskem domu.

Jutri bo srečanje med 16. in 19. uro v Trbovljah na strelišču Agnez.

Pojutrišnjem bo srečanje med 16. in 19. uro v Zagorju v društveni pisarni na Kidričevi 11a.


ZLU

Tečaj uporabe računalnika za začetnike

Zasavska ljudska univerza vsak ponedeljek ob 10. uri do 14. novembra pripravlja tečaj uporabe računalnika za začetnike. Tečaj poteka v njihovih prostorih na Cankarjevem trgu 4 v Zagorju ob Savi. Na delavnici se učijo popolnih osnov uporabe računalnika in je prilagojena potrebam in željam udeležencev. Tečaj vodi Nika Bukovšek.


Začetni tečaj slikanja

Zasavska ljudska univerza vsak ponedeljek ob 17. uri pripravlja začetni tečaj slikanja Ustvarjam, torej sem … Namenjen je začetnikom in vsem ostalim, ki bi radi spoznali ali poglobili svoje znanje risanja in slikanja. Na tečaju boste spoznali temelje likovne teorije in jih nato uporabili pri svojem ustvarjalnem delu. Tečaj poteka v njihovih prostorih na Cankarjevem trgu 4 v Zagorju ob Savi. Tečaj vodi Severina Trošt Šprogar.


MC ZoS

Čvekava kava

V Mladinskem centru Zagorje danes ob desetih ne zamudite druženja ob kavi. V MC ZoS so druženje poimenovali Čvekava kava, vabijo pa na čvek, kavo, čaj, kakav, družabne igre in še kaj. Vse do 13. ure.


Delavski dom Zagorje

Razstava ob mednarodnem letu stekla

V avli Delavskega doma Zagorje je odprta razstava ob mednarodnem letu stekla. Na priložnostni razstavi ob mednarodnem letu stekla sodeluje nekaj članov Društva steklarjev Slovenije. Razstavljajo Rajmund Remi Kočica, Tomi Kočica, Dana Kočica, Karli Holešek, Niki Holešek, Jože Tomažič, Erna Ferjanič in Franci Černelč. Odprta bo do 2. decembra 2022.


Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Razstava Srčevk in Olge Vozelj

Na stopnišču Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi je v novembru na ogled razstava klekljanih del članic društva zasavskih klekljaric Srčevke. Na stopnišču knjižnice v Kisovcu pa novembra razstavlja svoja likovna dela članica skupine LIKI Olga Vozelj.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Igra postaja zelo napeta in živahna – 100 let (organiziranega) nogometa v Trbovljah (do decembra 2022). V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Pred Zasavskim muzejem Trbovlje je na voljo za ogled do 9. decembra zunanja razstava, ki v besedi in sliki predstavlja delovanje društva TVD Partizan ter njegovih sekcij.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanih posebnih svetovnih dni.


Savus


 

Prejšnji članekMoto avan-tura Azija 2022 – 7
Naslednji članekGasili požare, pomagali občanki