Danes so v Trbovljah odpovedali dogajanja v okviru Mlade olimpijade. V Kisovcu bodo proslavili 60 letnico tamkajšnjega strelskega društva. Za mlade se bo dogajalo veliko zanimivega. Ostane nam še kino. V Trbovljah bodo plezali in leteli. Poglejte si današnjo ponudbo in, naredite si dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Petek, 16. septembra 2022


Vreme

Danes bo oblačno in deževno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 °C. Zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem v severni polovici Slovenije še možni dolgotrajni krajevni nalivi.

V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Padavine bodo do večera povsod ponehale. V nedeljo bo pretežno jasno s svežim in ponekod meglenim jutrom. V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo in povečini suho. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet do 26. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Latkova vas-Trbovlje na odseku Knezdol – Gabrsko je do 23. septembra (dnevno med 7. in 19. uro) urejen izmenično enosmerni promet zaradi postavitev elementov za usmerjanje in zaščito motoristov.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi izvedbe projekta Ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do hiše Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.

Zaradi sanacije brežin po skalnem podoru je popolnoma zaprta lokalna cesta Podkraj-Radeče. V času izvajanja del bo vsako prehajanje mimo »skal« onemogočeno za vse udeležence v cestnem prometu, tudi za pešce in kolesarje. Zapora velja do predvidoma do 25. septembra 2022. Za lokalni promet je zagotovljen obvoz po lokalni cesti v Stušce.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 10. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Farčnikova kolonija, izvod proti RTP in Potoška vas, od 11. do 12. ure  iz TP Kolk 2, izvod Selišče (nadzorništvo Zagorje), od 8. do 12. ure iz TP Kmetov kruh (nadzorništvo Litija). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Dogodki

Strelsko društvo Kisovec – 60 let

Na strelišču v Kisovcu bo Strelsko društvo Kisovec pripravilo strelska tekmovanja ob 60-letnici društva. Tekmovanje se bo pričelo ob 16. uri.


MCH – PUB kviz

V Hrastniku bodo v Mladinskem centru pripravili že tretji ekipni turnir v splošni razgledanosti. No, prava napoved MCH je takšna: »Jutri, v petek, ob 20. uri lahko pokažete svoje splošno (ne)znanje v hrupnemu in (ne)resnemu pub kvizu v Mladinskem centru Hrastnik.💡Že tretji kviz bo kot ponavadi sestavljen iz številnih vprašanj z različnih področij.🧠 Vsaka ekipa mora imeti vsaj tri in največ štiri člane. Vsi tekmovalci morajo biti polnoletni.🙋‍♂️«


ZMŠT – Mlada olimpijada

Danes dogodki na Mladi olimpijadi na Ledenici zaradi slabega vremena odpadejo.


Dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje vsak petek od 15. do 21. ure deluje dnevni center. Tudi danes lahko počvekate, odigrate kakšno družabno igro, se kaj novega naučite in mogoče tudi kaj zapojete in zaigrate …


VGC spletna kavarna

Večgeneracijski center pripravlja vsak petek ob 9. uri VGC spletno kavarno na daljavo prek MS Teams. Spletna srečanja potekajo vsak petek. Vljudno vabljeni vsi, ki si želijo malo družbe in obilice smeha.


Rdeči križ Trbovlje

Rdeči križ Trbovlje vabi na krvodajalsko akcijo vsak petek med 7.30 in 11. uro. Lokacija: Center za transfuzijsko dejavnost (Splošna bolnišnica Trbovlje). Za uro odvzema pokličite 051-649-350.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Igra postaja zelo napeta in živahna – 100 let (organiziranega) nogometa v Trbovljah (do decembra 2022). V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.


Delavski dom Trbovlje – kino

Padec

ob 18. uri

Triler (Velika Britanija, ZDA), izvirni naslov Fall (2022), režija Scott Mann, scenarij Jonathan Frank, Scott Mann, igrajo: Grace Fulton, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan …

Za najboljši prijateljici Becky in Hunter je smisel življenja v premikanju mej in premagovanju strahu. Ko se povzpneta na več kot 600 metrov visok radijski stolp, se zgodi nepričakovano – na vrhu obtičita brez možnosti poti navzdol. Njune plezalske sposobnost so s tem postavljene pred največjo preizkušnjo, saj se morata na vrtoglavi višini boriti za preživetje v nemogočih vremenskih razmerah in pomanjkanju zalog.

Top Gun Maverick

ob 18. uri

Ameriška akcijska drama Top Gun: Maverick, režija Joseph Kosinski, scenarij Jim Cash, Peter Craig, Jack Epps Jr., Justin Marks, Christopher McQuarrie, Eric Warren Singer, igrajo: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jon Hamm, Val Kilmer

Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete »Maverick« Mitchell tam, kjer je njegovo mesto – kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Mednarodni dan zaščite ozonske plasti

Devetnajstega decembra je Generalna skupščina razglasila 16. september za mednarodni dan zaščite ozonske plasti, s katerim se spominjamo leta 1987 podpisanega Montrealskega protokola o snoveh, ki uničujejo ozonsko plast.


Savus