Močno neurje je v četrtek, 15. septembra, v Trbovljah in Zagorju povzročilo kar precej nevšečnosti. Gasilci so imeli obilo dela v obeh občinah.

V Trbovljah voda zalila OŠ in poslovni objekt

Ob 16.15 je občino Trbovlje zajelo neurje z obilnim dežjem. Meteorna voda je na Trgu Franca Fakina zalila prostore v poslovnem objektu, gasilci PGD Trbovlje-mesto so vodo izčrpali in odmašili odtočni jašek. Na Nasipih so gasilci očistili propuste in odtočne jaške, ker je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Meteorna voda je vdrla v objekt OŠ Alojza Hohkrauta. Zalila je prostore šolske kuhinje, jedilnice ter hodnik garderobe. Gasilci PGD Trbovlje-mesto so izčrpali vodo iz prostorov. Na kraju je bila prisotna vodja šole – podžupanja občine Trbovlje. Obveščen je bil Regijski poveljnik CZ.

V Zagorju plaz, drevo na cesti, razkrite strehe

Ob 16.32 je občino Zagorje ob Savi zajelo močno neurje. Zaradi obilnega deževja so se zamašile odtočne cevi na strehi poslovnega objekta v Lokah pri Zagorju. Gasilci PGD Zagorje-mesto so očistili zamašene odtočne cevi. Na dveh lokacijah je močan veter razkril del streh na stanovanjskih hišah, ki so jih gasilci prekrili s folijo. Meteorna voda je zaradi zamašenih cevi tekla v večstanovanjsko stavbo, gasilci so odmašili cev in obvestili upravljalca objekta. Na regionalno cesto Zagorje-Litija se je sprožil zemeljski plaz, ki so ga odstranili delavci CGP NM, gasilci pa so sprali cestišče. Na regionalno cesto Zagorje-Izlake pa se je podrlo drevo, gasilci PGD Loke so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča. Narasel potok Medija je na Izlakah ogrozil več objektov. Posredovali so gasilci PGD Izlake, Loke, Zagorje-mesto ter OŠCZ Zagorje, ki so z gradbeno mehanizacijo očistili propuste in namestili protipoplavne vreče.

Savus

Fotografija je simbolična.