No, pa se začenja vroč vikend v Zasavju. Na festivalu Rdeči revirji bo danes večer komedije. Zarohnelo na težkometalnem festivalu Cahn fest v Trbovljah. Na Kalu pripravljajo tiskovno konferenco, v Hrastniku bodo streljali, v Trbovljah bo tekla kri, v Strunjanu bodo plavali, povsod pa bomo proslavljali dan samostojnosti.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 24. junij 2022


Vreme

Danes bo sprva pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod še deževalo. Čez dan pa se bo postopno jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C.

V soboto bo deloma sončno, nastale bodo posamezne nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo jasno in vse bolj vroče.


Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del na novem krožišču urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Drtija – Izlake pri Razpotju poteka do 24. junija izmenično enosmerni promet zaradi vzdrževalnih del.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 16. ure za odjemalce, ki so oskrbovani iz TP Renke.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Rdeči revirji

V Trbovljah poteka trboveljski del festivala Rdeči revirji. Danes se nadaljuje s tremi dogodki.

Večer komedije

Ob 20. uri bodo pripravili na odru pred Delavskim domom Trbovlje Večer komedije, open mic. Nastopili bodo Matevž Baloh, Blaž Curk, Ajda Peternel, Tadej Cunder, Alen Borišek, Alen Mastnak, Jan David Kljenak in Matej Pušnik.


Cahn fest

Zvečer bo na prostoru starega Bajerja v Trbovljah zarohnelo na festivalu Cahn fest. Danes bodo zažigali domačini Life on Display (pravkar so posneli prvo plato), Moshead (Slovenija), Dickless Tracy (Slovenija), Heather Foray (Avstrija), Kamaradi (Hrvaška).

 


Tiskovka

Hrastniški župan Marko Funkl je danes povabil zasavske novinarje na tiskovno konferenco ob občinskem prazniku. Konferenca bo ob 12. uri v planinskem domu na Kalu. Javnost bo občinsko vodstvo seznanilo z dosežki in delom v letošnjem letu.


Strelsko tekmovanje

Ob hrastniškem občinskem prazniku pripravlja Strelsko društvo Rudnik Hrastnik danes ob 16. uri na strelišču Rudnik Hrastnik na Trgu Franca Kozarja strelsko tekmovanje.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021). Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Ogledate si jo lahko ob četrtkih med 17. in 18. uro ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro. Dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.


Dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje vsak petek od 15. do 21. ure deluje dnevni center. Tudi danes lahko počvekate, odigrate kakšno družabno igro, se kaj novega naučite in mogoče tudi kaj zapojete in zaigrate …


Rdeči križ Trbovlje

Rdeči križ Trbovlje vabi na krvodajalsko akcijo vsak petek med 7.30 in 11. uro. Lokacija: Center za transfuzijsko dejavnost (Splošna bolnišnica Trbovlje). Za uro odvzema pokličite 051-649-350.


Šolska proslava ob dnevu državnosti

Podobno kot vse osnovne šole po Sloveniji bodo tudi v Zasavju pripravili na zadnji šolski dan proslave ob dnevu državnosti. Na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje bo proslava ob 11. uri.


Kopalni dan Strunjan

Društvo invalidov Trbovlje bo danes peljal na kopalni dan na slovensko obalo v Strunjan svoje članice in člane.


Delavski dom Trbovlje – kino

Črni telefon

ob 18. uri

Izvirni naslov ameriške grozljivke je The Black Phone. Režija Scott Derrickson, scenarij Scott Derrickson, C. Robert Cargill, Joe Hill, igrajo: Ethan Hawke, Jeremy Davies, James Ransone …

Sramežljivega, a pametnega 13-letnega fanta Finneyja Shawa ugrabi sadistični morilec in ga zapre v zvočno izolirano klet, kjer mu kriki na pomoč ne koristijo. Ko izklopljen telefon na steni prične zvoniti, Finney odkrije, da lahko sliši glasove prejšnjih žrtev morilca. In prav oni so pripravljeni pomagati, da se Finneyju ne bo zgodilo to, kar se je njim.


Elvis

ob 20. uri

Avstralsko ameriška biografska glasbena drama, režija Baz Luhrmann, scenarij Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce, igrajo Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge

Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem, ki je trajal celih 20 let, od Presleyevega vzpona pa vse do vrhunca njegove slave. V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.


Delavski dom Zagorje – kino

Čebelica Maja: Zlato jajce

ob 17. uri

Ameriška animirana pustolovščina, režija Noel Cleary.

Mala Maja je živahna in radovedna čebelica, ki ne mara pravil in najnovejši film je ponovno pustolovščina, v kateri Maja in njen najboljši prijatelj Vili zapustita Makov travnik in se podata novim zapletom in zmagam naproti.

Kraljica ji je odločno prepovedala kakršnokoli novo pustolovščino. Seveda je Maja ne posluša in se poda na zelo pomembno nalogo – dostaviti zlato jajce nazaj lastnikom in v kolonijo mravelj, saj se ne more upreti, da ne bi pomagala še enemu žužku. Ko pa se jajček izvali, se morata Maja in Vili soočiti z največjo odgovornostjo do sedaj – s prekrasno, ljubko, malo mravljico, ki pa je v resnici prava mravlja princesa.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes na koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

 

Savus