torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V Trbovljah danes pripravljajo brezplačno usposabljanje za starejše voznike, s katerim želijo povečati varnost v prometu in izboljšati njihovo mobilnost. V Hrastnik pa prihaja vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 24. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sončno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu okoli 30 °C.

Jutri bo sprva precej jasno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte spet nekoliko pogostejše. V četrtek bo zjutraj pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Nastalo bo še nekaj ploh.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta–Dol pri Hrastniku–Marno je do 30. oktobra 2022 zaradi sanacije vozišča ter dograditve pločnika in cestnega priključka urejen izmenično enosmerno promet in pomična zapora.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 uro možni do dve kratkotrajni, 20-minutni zapori.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Zgornje Širje (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Hrastnik), TP Rove (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Zagorje) in iz TP Lupinica (od 10. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Litija Valvazorjev trg, izvod prehrana podrazdelilec (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Litija) in iz TP Kalec, Klek in Vasle (od 8. do 16. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Usposabljanje za starejše voznike – Občina Trbovlje

Občina Trbovlje danes ob 9.30 uri v predavalnici Društva upokojencev Trbovlje pripravlja brezplačno usposabljanje za starejše voznike. Z usposabljanjem želijo dodatno informirati starejše voznike in s tem povečati varnost v prometu ter izboljšati njihovo mobilnost.

Obisk vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

Danes se bo v Hrastniku odvila sklepna prireditev projekta Zasauc kmetuje. Dogodku so posvetili eno izmed glavnih evropskih tem, Evropski zeleni dogovor. Dogodek bo obiskala tudi vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, njena ekipa in predstavniki Evropskega parlamenta v Sloveniji. Ob tej priložnosti pripravljajo sprejem, pogostitev in pogovor, ki bo potekal na sedežu točke Europe Direct Zasavje.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 9. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline in kiparska zbirka Stojana Batiča. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Vse povsod naenkrat

V kinodvorani Delavskega doma Hrastnik si lahko danes ob 17.30 uri ogledate sinhronizirano fantazijsko komedijo Vse povsod naenkrat. Evelyn Wang je zaskrbljena lastnica propadajoče pralnice. Zdravje njenega očeta je v slabem stanju, mož Waymond ji vroči ločitvene dokumente, hčerka Joy je zelo razočarana nad življenjem. Na koncu se pojavi še neusmiljena delavka davčne uprave Deirdre. Potem, ko Evelyn poskuša še zadnjič rešiti svoj posel, Waymondovo telo nenadoma obsede dvojnik iz ene od skoraj neskončnih alternativnih resničnosti. Pove ji, da je edina oseba, ki lahko reši multiverzum pred grožnjo, ki uničuje resničnost. Evelyn pa mora še vedno plačati davke.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor