Pretekli vikend so imeli policisti v Zasavju največ dela z manjšimi prometnimi nesrečami, obravnavali so jih pet, in drogami (tri obravnave). Poleg tega so dvakrat posredovali zaradi ugriza psa (Hrastnik, Zagorje), šestkrat zaradi glasne glasbe, enkrat zaradi opitega občana, zaradi tatvine in pretepa. V Kisovcu je zgorel avto, v Borovaku pa je zagorel hlev.

PP Hrastnik

Petek, 20. 5. 2022

Policisti so osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo heroin. Po prejemu analize snovi bodo izvedli prekrškovni postopek.

Sobota, 21. 5. 2022

Policisti so v treh postopkih zasegli prepovedano drogo, sledi prekrškovni postopek.

Policisti so ustavili voznika zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovednih drog. Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prijavo glasne glasbe. Kršitelju so izrekli opozorilo.

Nedelja, 22. 5. 2022

V gozdu je občanko napadel pes in jo ugriznil v nogo. Lastnika psa čakajo ustrezni ukrepi.

PP Zagorje

Sobota, 21. 5. 2022

Policiste so obvestili o ugrizu psa. Lastnika psa čaka prekrškovni postopek.

V večernem času so policisti obravnavali trčenje v divjad. Izdali so obvestilo o odstopu.

V nočnem času so policisti večkrat intervenirali zaradi glasne glasbe. V dveh primerih so kršitelju izrekli opozorilo, v ostalih prijavah kršitev niso ugotovili.

Nedelja, 22. 5. 2022

V jutranjem času so policiste obvestili o požaru na vozilu. Do požara je prišlo zaradi tehnične napake na vozilu. Požar, ki je uničil celotno vozilo, so pogasili gasilci.

Posredovali so na območju Kisovca, kjer je zaradi opitosti obležal občan. Na kraj so poklicali ekipo NMP, ki je poskrbela za onemoglega občana. Izdali so mu plačilni nalog.

PP Litija

Petek, 20. 5. 2022

V trgovini v Litiji so obravnavali tatvino artiklov v vrednosti nekaj evrov.

Popoldan so v Moravčah pri Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in poškodoval vozilo. Izdali so mu plačilni nalog.

V nočnem času so v Gradiških Lazah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, voznik je z vozilom podrsal zaščitno ograjo. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Sobota, 21. 5. 2022

Dopoldan so na cesti Šmartno – Bogenšperk obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Izdali so mu plačilni nalog.

Zvečer so v Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Voznik je zbil srno. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Nekaj po 23. uri so v kraju Borovak obravnavali požar na hlevu zaradi udara strele. Materialna škoda je manjša.

Nedelja, 22. 5. 2022

V večernem času so obravnavali pretep med dvema osebama. Kršitelja čaka plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična