V Zasavju se danes ne dogaja prav veliko. V Knjižnici Zagorje za vse člane ponovno pripravljajo bralni krožek, v hrastniškem delavskem domu pa odpirajo razstavo ob 20-letnici klekljanja v Hrastniku.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Ponedeljek, 16. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju povečini sončno, popoldne in zvečer bodo posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 24 do 30 °C.

Jutri bo sprva sončno, popoldne bo oblačnost naraščala in začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. V sredo bo sprva pretežno oblačno, še bo nastala kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter. Nekoliko hladneje bo.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet (kratkotrajne do 15-minutne popolne zapore).

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Graška cesta, izvod Bric, Guček (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Litija) in iz TP Pavlek, izvod Vrtačnik (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Spodnji Log Mahkovic (od 8. do 9. ure in od 13. do 14. ure), TP Renke in TP Spodnji Log Grajžar (od 8. do 14. ure) (nadzorništvo Litija) in iz TP Selo, izvod Hrastel-Kmetič (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Bralni krožek v Knjižnici Zagorje

Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje danes vabi vse člane, da se udeležijo ponovnega bralnega krožka. V knjižnici bodo skupaj brali ob 18.30 uri.

Odprtje razstave Društva zasavskih klekljaric Srčevke ob 20-letnici klekljanja v Hrastniku DD Hrastnik

Društvo Zasavskih klekljaric Srčevke, Občina Hrastnik in Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik danes ob 18. uri vabijo na odprtje razstave ob 20-letnici klekljanja v Hrastniku. Razstava bo na ogled v galeriji Delavskega doma Hrastnik do 29. maja, vsak delovni dan med 17. in 19. uro.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Požigalka

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate ameriško srhljivko Požigalka. V novi adaptaciji klasičnega trilerja mojstra grozljivk Stephena Kinga in producentov filma Nevidni človek na velika platna prihaja zgodba o deklici z izjemnimi pirokinetičnimi močmi, ki skuša zaščiti sebe in svojo družino pred zli silami v novi srhljivki z naslovom Požigalka.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus