sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V Zasavju se danes ne dogaja prav veliko. V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate filma Tačke na patrulji: Film in Ulica nočnih mor.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 30. januar 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Predvsem na severovzhodu bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, najvišje dnevne od 8 do 13 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, bolj oblačno bo v jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ponekod v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho.

Zapore cest

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je do 5. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi urejanje zaščite pred padajočim kamenjem.

Na cesti Litija–Zagorje pri Spodnjem Logu je do 7. februarja 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje optičnega omrežja Rune Slovenija.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik (odsek Rinaldo–Hrastnik) je popolna zapora ceste zaradi urejanja ceste skozi Boben. Urejanje ceste je prilagojeno urniku šolskega avtobusa. Cesta se zapre takoj po vožnji avtobusa v šolo, okrog 7.15 ure. Cesta je popolnoma zaprta do 17. ure popoldan, razen okrog 12. in 13. ure, ko ponovno vozi šolski avtobus. Avtobusu se lahko priključijo tudi ostala vozila, ki peljejo v isto smer.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Turje (od 8. do 15. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in iz TP Loke, izvod Loke Center (od 9. do 10. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Tačke na patrulji: Film in Ulica nočnih mor

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17. uri animirano sinhronizirano pustolovščino Tačke na patrulji: Film (potem ko župan sosednjega mesta prične spreminjati živahno mesto v kaos, bodo pogumni reševalci strnili vrste in se podali na novo reševanje), ob 19. uri pa akcijsko kriminalno dramo Ulica nočnih mor. Film govori o ambicioznem človeku s talentom, da z nekaj dobro izbranimi besedami manipulira z ljudmi, ki se začne družiti s psihiatrinjo, ki je še bolj nevarna kot on.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor