Porečje Save od Jevnice do Hrastnika skriva nešteto lepih in neokrnjenih kotičkov. Nekateri jih poznajo, večina žal ne. In tako se je porodila ideja o snemanju dokumentarno turističnega filma, ki je kmalu dobil naslov Odtenki Save.

Pred dobrim letom so fantje, ki imajo Savo neskončno radi, prišli na idejo, da bi o njej posneli film. »Povabili so me k sodelovanju, prevzel sem scenarij, režijo in montažo, sodeloval pa sem tudi kot eden izmed snemalcev. V filmu je kar nekaj glasbe, ki je napisana ravno za ta namen. Posledično pa smo se odločili, da Pesem o Savi posnamemo tudi kot glasbeni video in sočasno napovednik k filmu. Premiera filma se obeta v marcu,« pravi scenarist in režiser filma Vukašin Šobot.

Film z naslovom Odtenki Save je zgodba, ki prikazuje lepote Save in njenih skritih kotičkov. Je preplet potovanja dveh kolesarjev in dveh kajakašev, ki se srečujejo na poti od Jevnice do Hrastnika. Film ponuja še posnetke drugih akterjev ter kratke izpovedi posameznikov, ki živijo s Savo.

Na začetku majhni ekipi se je v času snemanju pridružilo vse več sodelujočih, ki so na tak ali drugačen način soustvarjali film. Zanimivo je bilo tudi ustvarjanje glasbe. Film je obogatil glasbeno sceno z nekaj novimi komadi, ki so bili napisani in posneti prav za ta namen. Ustvarjalci so posneli še glasbeni video za Pesem o Savi. Avtor glasbe je Bojan Bergant, avtor besedila Vlado Poredoš, glasbeni del produkcije videa pa je prevzel Robert Likar. Vsi sodelujoči glasbeniki živijo zasavski regiji.

O premieri filma Odtenki Save bomo bralce seveda pravočasno obvestili.

MP

Foto: VŠ