Vsako jutro vas bo zraven kave ob osmih na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 3. marec

Danes, v sredo, 3. marca, se v Zasavju nadaljuje lepo vreme. Arso napoveduje, da bo jasno, popoldne bo ponekod lahko nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C. Privoščite si dan. Večjih dogodkov v Zasavju danes ni na vidiku.

Motena oskrba z vodo

Zaradi vzdrževalnih del na oskrbovalnem cevovodu bo danes predvidoma od 9. do 14. ure občasno motena oskrba s pitno vodo na naslednjih območjih v Trbovljah: Cesta Tončke Čeč, Cesta Osvobodilne fronte, Keršičev hrib, zgornji Golovec, Savinjska cesta (od 33 in 41) in Gabrsko (od 1 do 3). Komunala prebivalcem priporoča, da vodo po zaključenih delih pustijo nekaj časa teči iz pipe, preden jo uporabijo.

Na današnji dan

V našem arhivu nimamo zapisov o rojstvu ali smrti znanih Zasavk in Zasavcev na današnji dan. Če veste vi za koga, drage bralke in bralci, nam to, prosim sporočite na naš mail, ki je zapisan zgoraj.

Svetovni dnevi, prazniki

Generalna skupščina Združenih narodov je leta 2013 razglasila 3. marec za Svetovni dan prostoživečih živalskih in rastlinskih vrst. Tokratni moto je: »Gozdovi in preživetje: ohranjanje ljudi in planeta«.

Savus