sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Čudovita pesem Slavčkov

Čudovita pesem Slavčkov – razstava na šestih panojih z obsežnim slikovnim gradivom prikaže zgodbo o pevcih in pevkah Mešanega pevskega zbora Slavček. Razstava je trajnega značaja in je v Delavskem domu Trbovlje odprta od četrtka, 7. aprila, vsak dan od 17. do 19. ure, razen ob dnevih, ko ni kino predstav. Po predhodnem telefonskem dogovoru na številki 051 626 296 si je razstavo mogoče ogledati tudi v dopoldanskem času.

Slavčki pred Upravo Rudnika, Trbovlje 1949

Razstava o iskrenih ljubiteljih slovenskega zborovskega petja, ki so se zboru pridružili z veseljem, s pričakovanjem in z vzhičenostjo, peli so v svoje zadovoljstvo in za užitek poslušalcev. Zbor je uspešno deloval polnih 60 let, gostoval v Sloveniji, Jugoslaviji, Bolgariji, Avstriji, Franciji; se udeležil različnih tekmovanj. Za svoje prizadevno in uspešno delo je zbor prejel številna priznanja.

Razstava je nastala na pobudo nekdanje članice MePZ Slavček Marije Žlak; panoje je pripravil Zasavski muzej Trbovlje. Razstavo so omogočili: Občina Trbovlje, Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Trbovlje, Rudis Trbovlje in Delavski dom Trbovlje. Gradivo, uporabljeno na razstavi, je del bogate zborove arhivske zbirke.

Savus

Foto: Arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor