četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Častniki z raftom po Kolpi

Na povabilo OZSČ Bela krajina se je v soboto, 30. julija, šest članov skupaj s predsednikom OZSČ Zagorje ob Savi udeležilo 24. spusta po mejni reki Kolpi. Tudi šesti mednarodni spust so pripravili v sodelovanju s HČZ Karlovačke županije.

Člani OZSČ Bela krajina in HČZ Karlovačke županije so poskrbeli za prijetno vzdušje in tudi vreme je bilo ravno pravšnje za izvedbo prireditve. Kljub temu, da je na momente rahlo porosilo, vreme ni pokvarilo dogodka. Dobra stran tega je bila, da si ni bilo treba nadeti sončnih očal niti ne kreme za sončenje, reka pa je bila kljub temu zelo topla.

Že takoj zjutraj smo bili deležni organizatorjeve dobrodošlice, postregli so z dobrim, obilnim zajtrkom, po katerem smo se odpravili do štartnega mesta v Gribljah, se vkrcali v rafte in začeli s prvimi zaveslaji.

Organizatorji so nas že na začetku opozorili, naj se nam nikamor ne mudi, ker spust ni tekmovalnega značaja, ampak je namenjen druženju. Počasi smo pluli in se prebijali preko jezov do vmesnega postanka v kraju Podzemelj, kamor smo prispeli ravno, ko se je malo bolj ulilo z neba. Vedrili smo pod pokrito teraso bifeja in se malo okrepčali. Dež je skoraj prekmalu začel pojenjati, zato smo se složno ponovno vkrcali v rafte in nadaljevali pot proti cilju v Metliki.

Zaradi nizkega vodostaja po reki nismo mogli doseči cilja in smo morali čolne iz vode izvleči par sto metrov prej ter se po kopnem odpraviti do cilja, kjer nas je spet čakala pogostitev in krajši uradni del z zahvalami. Tudi naš predsednik se je članom OZSČ Bela krajina zahvalil za povabilo na spust po Kolpi in za sodelovanje ter za pomoč pri organizaciji ekskurzije. To smo v sodelovanju z njimi organizirali člani OZSČ Zagorje ob Savi v juniju, ko smo skupaj obiskali tovarno orožja v Karlovcu.

Gregor Pilpah

Fotografije: Gregor Pilpah


 

Isti avtor