Hrastniška raketa, aktualni nosilec srebrne olimpijske kolajne, kajakaš Peter Kauzer je osvojil novo medaljo na velikem tekmovanju. Na Evropskem prvenstvu v Italiji v slalomu na divjih vodah je v soboto, 8. maja, osvojil bronasto kolajno. Obenem je zmagal tudi na internih kvalifikacijah za olimpijski nastop v Tokiu.

Peter Kauzer se je na letošnjem EP v Ivrei v Italiji znašel v položaju, ki ga kljub svojim 37 letom ni vajen. EP je bilo namreč tudi zadnje sito za nastop na letošnjih Olimpijskih igrah v Tokiu. Za olimpijsko vstopnico se je pomeril z reprezentančnima kolegoma Martinom Srabotnikom in Nikom Testenom. Vsi trije so se uvrstili v polfinale. Tam je Testen izpustil vratca in izgubil vse možnosti, Srabotnik pa je udaril vratca in se ni uvrstil v finale. Končal je na 14. mestu. Tako si je Kauzer s četrtim časom polfinala že pred finalom priboril olimpijsko vozovnico.

V finalu kajakašev je Peter Kauzer izgubil boj za zlato v 16. vratih. Malo pred tem je imel na prvem vmesnem času za več kot sekundo boljši čas od tekmecev, na teh protitočnih vratih pa ga je odneslo malo preveč pod vrata in nabral si je že 61 stotink zaostanka na drugem vmesnem času, ki je do cilja narasel na sekundo. Peter se je v cilju jezil nase, ampak kljub vsemu mu je uspel nov lep uspeh. Zmagal je Čeh Vit Prindiš, drugi je bil Italijan Giovanni De Gennaro.

Med ženskami se je izkazala Eva Terčelj, ki je osvojila srebrno kolajno.

MP

Foto: zajem ekrana TV SLO 2

Prejšnji članekNa današnji dan: Mitja Mejak
Naslednji članekDanes dogaja