Pretekli vikend je bil kronično kar pester. Policisti v Zasavju so se ukvarjali z osmimi prometnimi nesrečami, dvema voznikoma v rožcah in brez vozniške, dvakrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Poleg tega so obravnavali še sprehajanje psov brez nadzora lastnikov, poškodovane pnevmatike, izgubljen mobilnik in denarnico, nesrečo pri vleki pokvarjenega motokultivatorja in grožnjami ter lahko telesno poškodbo.


PP Hrastnik

V petek, okoli 7. ure so obravnavali prometno nesrečo. Voznik tovornega vozila je trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja nesreče odpeljal. Policisti s ga izsledili, čaka ga ustrezen ukrep.

Zvečer so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku so zasegli vozilo in izdali plačilni nalog, čaka pa ga še obdolžilni predlog.


PP Trbovlje

V petek so policisti na mestni ulici Nasipi v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob vozišču. Nastala je materialna škoda v višini okrog tisoč evrov. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, namerili so mu 0,22 mg/l alkohola. Za kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo so, po obvestilu zdravstvenega osebja SB Trbovlje, obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika mopeda, ki naj bi ga oplazil neznani voznik z osebnim avtomobilom in povzročil padec mopedista. Policisti glede prometne nesreče zbirajo obvestila in bodo ustrezno ukrepali.

Po klicu občana so intervenirali v Trbovljah, kjer je občan kršil javni red in mir. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v podporni zid, vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Čaka ga prekrškovni postopek.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Trbovelj, nastala je materialna škoda. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so kršitev Zakona o zaščiti živali in ugotovili, da se psi po naselju sprehajajo brez nadzora lastnikov.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Zagorju ob Savi. Znani storilec je poškodoval pnevmatike na vozilu oškodovanca. Čaka ga kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – dele parkiranega vozila. Policisti bodo z dopisom obvestili tožilstvo.

Ukvarjali so se z najdenim mobilnim telefonom in najdeno denarnico, ki sta ju vrnili lastniku.


PP Litija

V petek je nekaj pred 14. uro pri delovišču na Zgornjem Logu je prišlo prometne nesreče s pobegom. Eden od udeležencev je odpeljal naprej ne da bi drugemu udeležencu nudil svoje osebne podatke. Policisti so voznika izsledili in izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Popoldan so obravnavali prometno nesrečo v Lazah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, voznik osebnega vozila je zapeljal izven ceste v koruzo. Materialna škoda znaša približno 700 evrov. Voznika čaka postopek o prekršku.

V večernem času so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na terasi enega izmed že zaprtih lokalov. Policisti so opravili razgovore, kršitelja čaka hitri postopek o prekršku.

V soboto zjutraj so v okolici Šmartnega pri Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja grožnje in lahke telesne poškodbe. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja.

V nedeljo dopoldan je v Dolu pri Litiji prišlo do nesreče pri delu med vleko pokvarjenega motokultivatja, s katerega je padla oseba in se lažje poškodovala.


Savus

Foto: PU Ljubljana