četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Bolnica v Trbovljah zaprta

»Obveščamo vas, da je Splošna bolnišnica Trbovlje ponovno zaprta za obiske. Žal tudi spremstvo očeta pri porodu do nadaljnjega ni več mogoče,« so sporočili iz tajništva S Trbovlje.

Zakaj? »Za te ukrepe smo se morali odločiti, ker smo 3. julija 2020 zjutraj izvedeli, da je ena od naših sodelavk okužena z novim koronavirusom. Takoj, ko je pri sebi opazila znake bolezni, je ostala doma. Takoj smo kontaktirali epidemiologa in že izvedli vse potrebne ukrepe. Odvzeli smo tudi brise na novi Koronavirus pri vseh bolnikih in zaposlenih, s katerimi je bila obolela sodelavka v stiku. V dneh pred pojavom bolezenskih znakov je pri svojem delu ves čas nosila obrazno masko, kar je že nekaj časa obvezno za vse zaposlene v bolnišnici,«

Iz bolnice so še sporočili, da bodo v naslednjih dneh spremljali epidemiološko situacijo v ustanovi ter upoštevali navodila epidemiologov. »Ves čas bomo ravnali kar se da varno za naše paciente in zaposlene, da preprečimo širjenje okužbe ter vas o nadaljnjih ukrepih tudi obveščali preko medijev,« so v SBT še zapisali v današnji izjavi za javnost.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor