Epidemija koronavirusa je močno zarezala tudi v delovanje Kulturnega društva Big band Zagorje. Orkester je zadnjič nastopil maja 2020, ko je skupaj s KC Delavski dom Zagorje pripravil krajši koncert s strehe Delavskega doma, ob praznovanju 60. obletnice omenjene kulturne ustanove.

Včeraj pa so se člani orkestra znova sešli in začrtali program dela za letošnje leto. Prav oktobra letos bo namreč minilo že 20 let od ustanovitve Big banda Zagorje. Sestava orkestra se od takrat ni veliko spreminjala, večina članov vztraja že 20 let, le tu in tam se jim pridruži kakšen mlajši član.

Orkester je od ustanovitve do konca leta 2014 vodil dirigent Peter Kuder, ki je orkester zapustil zaradi številnih drugih obveznosti, a z njim ostaja tesno povezan. Na njegovem mestu ga je nasledil Gregor Troha, ki je pred tem v orkestru igral saksofon.

Člani orkestra se veselijo vrnitve pred svoje zvesto občinstvo, saj so nastope že močno pogrešali in računajo, da bodo načrtovane prireditve za letos lahko izpeljali, o njih pa vas bomo seveda pravočasno obvestili.

Savus

Foto: Igor Vidmar, arhiv orkestra