četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Bedenekovi prštulenci in drugi

Na Zimski jamatlon se je prijavilo že 18 ekip s kar 70 udeleženci. Vse ekipa so izkoristile stopljeno poletno ceno prijavnine. Perkmandeljc v jami dobesedno pleše. Toliko prijavljenih ni bilo avgusta še nikoli. Pravzaprav, avgusta doslej ni bilo še nikoli nič prijavljenih, je povedal Perkmandeljc. Jasno, če pa smo prijave ponavadi odprli šele septembra.

Kar 70 že prijavljenih

Doslej si je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo kar 70 udeležencev, ki so se prijavili v 18 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe: Thinske rože pa žalski hmel, Keramičar doktorca skor orn šrivatnik skor ž dohtar pa samski, Dva hladna špricerja, Štajgerce, Glava družine Bedenik s pomočniki, Bedenikove babe I in II, Bedenekovi deci, Bedenekovi prštulenci I in II.

Tudi iz Velenja

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Kisovec, Podlipovica, Razbor pri Čemšeniku, Trbovlje, Zagorje, Znojile) in iz naslednjih krajev: Blagovica, Ivančna Gorica, Kamnik, Laze v Tuhinju, Litija, Log pri Brezovici, Makole, Moravče, Petrovče, Pijava Gorica, Polzela, Radeče, Srednja vas pri Kamniku, Velenje, Vransko, Žalec.

Bedenikovi iz Znojil

Jamatlon vedno piše lepe zgodbe. Tudi tokrat bo tako. Kar šest ekip na tokratnem jamatlonu je sestavljenih iz žlahte. In to ne katerekoli. Vsi namreč izhajajo iz kmetije pri Bedenik izpod Znojilska babe na Znojilah. To je lepa vasica v občini Zagorje pod Čemšeniško planino. Kmetijo pri Bedenik zdaj vodi Frenk, ki bo glava jamatlonske družine, saj je poleg kmetovanja penzijo zaslužil v jami. V skupini se mu bodo pridružili še brat in sestra z možem. Sicer pa so vsi udeleženci potomci Tomaža in Štefanije Medvešek iz Znojil. No, razen tistih, ki so jih uvrstili v dve ekipi Bedenikovih prštulencev. Kot nam je povedala organizatorica Simona Medvešek, je udeležba njenih v glavnem bratrancev in sestričen s partnerji na jamatlonu del njihovega družinskega srečanja. »Čestitke za takšno odločitev. Simono bom posebej z veseljem krstil,« se je že odzval naš Perkmandeljc.

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Stopljena cena prijav

Vroče poletne temperature so stopile prijavnine, tako da do konca avgusta velja poletna, akcijska cena, le 20 evrov na udeleženca. Deset ekip se je že prijavilo v avgustovskem roku. Perkmandeljc pa se je odločil, da bo izžrebal ekipo, ki bo dobila že poravnano prijavnino vrnjeno, kar med vsemi avgusta prijavljenimi ekipami. Torej, še danes in jutri je čas. Izkoristite ugodne prijave po stopljeni poletni ceni. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor