V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 6. marca odprta razstava Bogdana Baroviča Podobe življenja. Odprli so jo 17. februarja.

Bogdan Barovič je o razstavi povedal: »Živel sem polno življenje. Z družino … Veliko mimo nje, brez nje. Ne gre drugače. Ustvarjati pomeni žrtvovati … tudi sebi najdražje, najljubše. Če ti oprostijo, ni nič drugače. Žrtve tvojih dejanj so. Moja dejanja pa so bila dejanja za Trbovlje, državo in … zase.

V slikah sem prehodil svoje življenje. Z barvami in izraznostjo naslikal besede. Slika ni fotografija … je izražanje čustev. Ki jih hočete razumeti ali ne. Jaz razumem. Družbi sem dal več kot družini. To vem in mi je hudo. Družba vzame in zavrže. Družina ohranja in ceni …

Pogled na mojo razstavo je družini in prijateljem dal razumevanje in opravičilo za moja dela … Vam pa ponuja, da jih sprejmete in potrdite. Ali pa jih obsojate, kakor sem svoja dejanja v slikah obsodil tudi sam.

Ponujam podobe življenja. Mojega. V njih poiščite tudi svoje. Podobe življenja in kesanja in radosti in ljubezni in mladosti in sreče in … Zadnjo besedo boste oblikovali sami.«

Razstavo si lahko ogledate ob četrtkih med 17.00 in 18.00, ob petkih med 17.00 in 20.00, ob vikendih od 16.00 in 19.00. Dopoldan si razstavo lahko ogledate tudi med delovniki, vendar po predhodnem dogovoru.

Savus

Foto: DDT