Regionalna razvojna agencija Zasavje je v sodelovanju z občino Zagorje ob Savi 18. februarja 2022 na parkirišču pred Vilo Medea otvorila in predala v javno uporabo hitro polnilnico za električna vozila, ki je bila kupljena v sklopu projekta PRONACUL.

Župan občine Zagorje Matjaž Švagan in direktor RRA Zasavje Jani Medvešek sta se strinjala, da postavitev nove polnilnice dodaja še en kamenček v mozaiku dolgoročne strategije za prehod na brezogljično zeleno mobilnost in dodaten korak v smeri trajnostnega razvoja regije.

Vodja projekta Pronacul Andraž Malovrh je ob tem povedal, da je polnilnica za električna vozila namenjena tako lokalnemu prebivalstvu kot tudi obiskovalcem občine Zagorje ob Savi, ki bodo lahko brezplačno polnili svoja električna vozila. »Polnilnica je nadgradnja najema kombija na električni pogon, ki predstavlja investicijo manjšega obsega, kot ekološko inovacijo in predstavlja sinergijo med naravno in kulturno dediščino,« je dodal Malovrh.

E-kombi v občini Zagorje ob Savi povezuje zavarovana območja Natura 2000 z rudarskim Muzejem Zagorje. Start z električnim kombijem je predviden v lepem vremenu vsak petek ob 9. uri pred objektom Vila Medea, kjer so prostori Glasbene šole Zagorje in RRA Zasavje.

Podrobneje so informacije glede voznega reda in vožnje z električnim kombijem so predstavljene na tej povezavi.

Savus

Foto: RRA Zasavje