sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Bajramović za Zasavca leta

Nermin Bajramović je nominiran za Zasavca leta 2022. Prireditev bo letos gostovala v Hrastniku. Vabljeni, da se pridružite izjemnim Zasavkam in Zasavcem v sredo, 22. februarja, ob 19. uri v Delavskem domu Hrastnik. Vstop je prost.

Priznanja

Poleg Zasavca leta 2022 bomo takrat proglasili tudi Zasavce leta za tista leta, ko prireditve zaradi kovida nismo mogli postaviti na oder. Torej bodo v središču pozornosti še Zasavci leta 2019, 2020 in 2021, ki jih je izbral Upravni odbor Akademije Zasavc leta. Nominiranci za Zasavca leta 2022 so: Nermin Bajramović, Marjetka Bizjak, Darko Jorgić in Vlado Poredoš. Z dobitniki nazivov Zasavc leta 2019, 2020 in 2021 ter nominiranci za Zasavca leta 2022 se bodo pogovarjali novinarji uredništva časopisa Savus.

Nermin Bajramović

Nermin Bajramović je profesor matematike in tehnike. Po 18 letih dela na osnovni šoli v Zagorju ob Savi se je leta 2020 zaposlil na OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, kjer poučuje še danes. Nermin Bajramović je učitelj, ki s svojimi učenci gradi pozitiven odnos in jih zna navdušiti za učno snov. V pouk matematike vključuje širok repertoar učnih metod, delavnic, projektov in mednarodnega udejstvovanja. Leta 2022 je zaradi vseh svojih uspehov prejel najvišje priznanje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva. V tem letu je prejel tudi nagrado inženirska iskra.

Kulturni program

V kulturnem programu bodo tokrat nastopili člani Mešanega pevskega zbora Prosavus pod vodstvom umetniškega vodje Aljaža Bastiča. Predstavili se bodo z zanimivim programom, med drugim bodo zapeli tudi tri pesmi Tineta Beca na verze ene najboljših slovenskih liričnih pesnic, ki je korenine pognala v Zasavju, Vide Taufer. Pesmi Jutro, Poldan in Večer imajo skupen naslov Podobe v maju.

Slavnostna govornica na prireditvi bo dr. Maša Jazbec, Zasavka leta 2018, ki obljublja zanimiv pogled na sodobno Zasavje, ki ga bo popestrila s posebno gostjo. Prav z nestrpnostjo pričakujemo tudi njen nastop.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor