V soboto, 15. oktobra, je v Evroparku v Zagorju dišalo po ajmohtu. Turistično društvo dediščine in tradicije Podkum je v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi organiziralo drugo svetovno Ajmohtijado, ki je potekala pod geslom Zagorjani kuhamo skupaj.
Komisija, ki so jo sestavljali Janez Zajc, priznan kuharski mojster iz Cerkelj na Gorenjskem, ki tudi sicer po Sloveniji ocenjuje različna kulinarična tekmovanja, ter domačina Janez Drnovšek in Silvo Laznik, ki imata bogate izkušnje s področja gostinstva in kulinarike, je imela zato po lastnih navedbah težko in nehvaležno delo, saj je prav vsaka ekipa pripravila okusno obaro.
V kategoriji neklasičnih ajmohtov je prvo mesto osvojilo Društvo za zdravilne rastline, drugo Društvo rejcev drobnice Cekin, tretje pa so osvojili Podkumski pevci.
Na prireditvi je sodelovala tudi ekipa zagorskega Rdečega križa, ki pa ni kuhala ajmohta, ampak je skrbela za zdravstveno oskrbo na prireditvi in obiskovalcem brezplačno izmerila tlak in sladkor v krvi.
Savus
Foto: Občina Zagorje